Dry needling

Core Active Fysiotherapie biedt ook dry needling therapie aan hier in Amsterdam oud west.                                                      Dry needling is een effectieve manier om spierproblemen tegen te gaan en verminderde werkzaamheid van een spier tegen te gaan. 

 

Behandeling dry needling

Wat is dry needling? Dry-needling wordt toegepast om stijve spieren te behandelen. De therapeut gespecialiseerd in dry needling therapy plaatst een naald in de pijnlijke spier, waardoor de spier getriggerd wordt. Hierop volgt een ontspanning van de spier en vermindering van de pijn. 

Dry needling wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een pijnlijke; schouder, nek, hamstring en bilspier. Echter, dry needling kan ook bij andere spierdoelgroepen effectief zijn in het verminderen van pijn en stijfheid. 

Een dry needling behandeling wordt verschillend ervaren. Het daadwerkelijk prikken van met naald is vrijwel gevoelloos. Zodra de naald die spierknoop raakt ontstaat er een korte samentrekking van de spier dat kan leiden tot een doffe pijn waarna de spier weer ontspant.  

Een juist, door een professional uitgevoerde dry needling behandeling is niet gevaarlijk. Dry needling kent enkele mogelijke bijwerkingen zoals een beurs gevoel en of/spierpijn in de behandelde spier.  

Voor de prijzen van dry needling verwijzen we je graag naar de tarievenlijst. 

Neem contact met ons op voor meer informatie en/of het boeken van een sessie dry needling.