Dry needling

Core Active Fysiotherapie biedt ook dry needling therapie aan hier in Amsterdam Oud-West. Een uiterst effectieve manier om stijve spieren tegen te gaan is Dry Needling. De therapeut plaatst een naald in de pijnlijke spier, waardoor de spier getriggerd wordt. Hierdoor ontspant de spier en vermindert de pijn. 

Behandeling Dry Needling

Dry-needling wordt toegepast om stijve spieren te behandelen. De therapeut, gespecialiseerd in Dry Needling therapie, plaatst een droge kleine naald in de pijnlijke spier, waardoor de spier geprikkeld wordt. Hierop volgt een ontspanning van de spier en vermindering van de pijn. 

Dry Needling wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een pijnlijke; schouder, nek, hamstring en bilspier. Dry Needling kan ook bij andere spierdoelgroepen effectief zijn in het verminderen van pijn en stijfheid. 

Een Dry Needling behandeling wordt verschillend ervaren. Het daadwerkelijk prikken van met naald is vrijwel gevoelloos. Zodra de naald de betreffende spierknoop raakt; ontstaat er een korte samentrekking van de spier dat kan leiden tot een doffe pijn waarna de spier snel weer ontspant.  

Een juist, door een professional uitgevoerde dry needling behandeling is niet gevaarlijk. Dry Needling kent enkele mogelijke bijwerkingen zoals een beurs gevoel en of/spierpijn in de behandelde spier.  

Voor de prijzen van dry needling verwijzen we je graag naar de tarievenlijst. 

Neem contact met ons op voor meer informatie en/of het boeken van een sessie dry needling

Pijn in scheenbeen

Vakkundigheid & Kwaliteit

Communicatie & samenwerking

Klanttevredenheid

Maatschappelijk