Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van (sport)-blessures. Het doel is om weer te kunnen doen wat jij wil. Dit kan zijn op het gebied van sporten, maar ook werken en dagelijkse bezigheden, zoals traplopen. Deze therapie is gericht op zowel herstel van blessures, als op het behoud van conditie en kracht. Daarnaast speelt de sportfysiotherapeut ook een rol bij de preventie van blessures en het adviseren over het starten met sporten en bewegen.

Wat is sportfysiotherapie?

Bij deze vorm van fysiotherapie ondersteunt een sportfysiotherapeut cliënten met sport gerelateerde klachten. Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat bepaalde functies weer kunnen herstellen, klachten worden voorkomen en sportprestaties verbeteren. Onze sportfysiotherapeuten helpen met het juiste advies, training en begeleiding, zodat je spoedig komaf maakt met jouw sport gerelateerde klachten.

Waarom is sportfysiotherapie belangrijk?

Het hersteltijd van een blessure kan lang duren, maar met het juiste herstel en begeleiding kunnen we dit proces bevorderen en last van de blessure beperken. Een juist behandelplan is essentieel hiervoor. Tijdens onze sportfysiotherapie kun je rekenen op de juiste begeleiding gedurende het herstel.

Voor wie is sportfysiotherapie geschikt?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures van alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om andere spiergroepen te versterken. Tijdens het onderzoek en de begeleiding kan er bepaald worden of er extra oefeningen en/of trainingen nodig zijn om de blessure in het vervolg te voorkomen. Sportfysiotherapie is daarom uitermate geschikt voor:

 • Iedereen die een klacht of blessure heeft gekregen tijdens het sporten
 • Iedereen die een klacht of blessure heeft op een andere manier, maar niet zijn of haar eigen sport kan beoefenen
 

Dit maakt sportfysiotherapie een uitkomst voor veel situaties, klachten en blessures. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer specialistisch en professioneel in hun vak, waardoor ze verschillende blessures kunnen behandelen. Zo kun jij weer snel op de juiste manier sporten. Een aantal voorbeelden van blessures waarvoor jij bij ons terecht kunt zijn:

 • Verzwikking enkel
 • Kruisbandruptuur
 • Hamstringblessure
 • Knieblessure
 • Schouderblessure
 • Zweepslag
 • Rugklacht na sporten
 • Runners knee
 • Jumpers knee

Sportfysiotherapie voor preventie

Naast het behandelen van blessures en sport gerelateerde klachten is sportfysiotherapie ook geschikt voor preventie. Dit zorgt ervoor dat mensen die graag een sport willen uitoefenen maar nog geen ervaring hebben op de juiste manier kunnen trainen. Zo zien we bijvoorbeeld dat mensen die een marathon willen lopen preventief op afspraak komen om een behandelplan op te stellen, waardoor blessures worden vermeden en zij de finish kunnen behalen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor preventief advies, want onze fysiotherapeuten staan graag voor je klaar.

Sportfysiotherapie en de behandeling

Tijdens de eerste afspraak van sportfysiotherapie bespreekt onze sportfysiotherapeut uitgebreid met de cliënt. Tevens doen we een onderzoek om de blessures te bepalen. Hierbij kijken we niet enkel naar de klacht, maar ook het ontstaan van de klacht. Aan de hand hiervan maken we een behandelplan op. Communicatie is voor ons zeer belangrijk en met dit behandelplan weet jij direct wat je kunt verwachten. Hierin staat eerlijk advies centraal. Elk individu is anders, waardoor elk behandelplan ook uniek is.

Moderne sportzaal

Bij Fysiotherapiepraktijk Core Active hebben we naast de behandelkamers, ook een moderne sportzaal tot onze beschikking. Deze sportzaal is voorzien van moderne sport apparatuur, zoals loopbanden, roeiers, leg press, squat rek, elastieken en vele gewichten. Onder begeleiding met jouw fysiotherapeut kan er tijdens je behandeling hier getraind worden met een oefenschema. Deze oefeningen zijn voornamelijk gericht op kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie of lenigheid. Dit oefenschema stelt de sportfysiotherapeut tijdens de sportfysiotherapie op. Onze sportfysiotherapeut begeleidt je tijdens deze oefeningen voor de juiste techniek en het optimaliseren van de oefening. Met een sportfysio-rittenkaart is het tevens mogelijk, buiten je afspraken om, gebruik maken van de sportzaal wanneer je in behandeling bent.

Maak een afspraak voor sportfysiotherapie

Heb je last van blessures, kamp je met fysieke klachten tijdens het sporten of wil je preventief advies en begeleiding? Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar. Samen gaan we aan de slag om met een behandelplan op maat. Een afspraak maken kan eenvoudig via onze website of bel naar 020 683 44 36. Bij ons heb je geen last van lange wachttijden, waardoor we je al snel kunnen helpen. We zien je graag terug tijdens sportfysiotherapie bij Core Active in Amsterdam.

sportfysiotherapie

Vakkundigheid & Kwaliteit

Communicatie & samenwerking

Klanttevredenheid

Maatschappelijk