Herstel na operatie

Na een operatie in het ziekenhuis kan jouw specialist je doorverwijzen voor fysiotherapie. De reden voor verwijzing is dat je op een professionele manier begeleid wordt naar een volledig herstel. Het herstel na een operatie gaat natuurlijk niet vanzelf, en daarom is het van groot belang dat je tijdens het revalidatietraject de juiste begeleiding krijgt. Fysiotherapiepraktijk Core Active kan jou uitstekend helpen bij herstel na operatie.

Start op tijd met herstel na operatie

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met fysiotherapie. Je spieren zijn verzwakt en je conditie is waarschijnlijk achteruit gegaan. Het is belangrijk om direct na een operatie contact op te nemen met een fysiotherapeut. Rust is natuurlijk belangrijk, alleen de fysiotherapeut kan jou, vanaf het begin, precies vertellen wat je wel en niet moet doen en jou kleine stapjes vooruit te helpen. Begin dus op tijd met het herstel na een operatie. Maak een afspraak met onze kundige fysiotherapeuten via onze website.

Revalidatietraject voor herstel na operatie

Veel operatieve ingrepen zijn voor ons een bekend proces. Dit betekent dat wij uit ervaring al weten hoe jouw revalidatietraject er voor het grootste gedeelte uit zal gaan zien. Tijdens de therapie adviseren de fysiotherapeuten jou over de juiste belasting en oefeningen ter bevordering van conditie, spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Dit is afhankelijk van het type operatie dat je hebt gehad of wat de reden was van jouw opname. Er wordt altijd specifiek gekeken naar jouw herstel, de fysiotherapeut maakt een herstelprogramma voor jou op maat.

Tijdens de behandeling leer je de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. Daarbij krijg je vaak oefeningen voor thuis mee, om het herstel na operatie te versnellen. Ons doel is om je zo snel mogelijk, maar uiteraard wel op verantwoorde wijze, weer zo snel mogelijk klachtenvrij te maken, zodat er geen ongemakken meer zullen zijn in het dagelijks leven. Het herstel na operatie begint hier.

Voorbereiden voor een operatie

In sommige gevallen weet je vooraf dat je geopereerd gaat worden. Uit onderzoek blijkt: hoe fitter je het ziekenhuis in gaat, hoe beter je eruit komt. Ons advies is dan ook om voor je operatie je algehele conditie op te bouwen, en spierversterkende oefeningen te doen zodat na de operatie het herstel sneller en soepeler verloopt. Hiervoor kan je ook terecht bij één van onze fysiotherapeuten. Neem contact met ons op om dit te bespreken.

Wordt mijn herstel na operatie met fysiotherapie verzekerd?

Fysiotherapeutische zorg na een operatie wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als de aandoening staat op de chronische lijst, bijvoorbeeld behandeling van een botfractuur of na een knieoperatie. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van een arts, zoals je huisarts.

De basisverzekering dekt dan op grond van medische noodzaak maximaal 12 maanden lang fysiotherapie, maar alleen voor zover dit medisch noodzakelijk is.

Verder belangrijk:

  • De eerste 20 behandelingen fysiotherapie dien je zelf te betalen.
  • De verzekeraar vergoed de kosten vanaf de 21e behandeling. Je betaalt hiervoor eerst het eigen risico.
  • Je krijgt geen vergoeding voor een behandeling van een lichaamsdeel die los van de indicatie staat.
herstel-na-operatie

Vakkundigheid & Kwaliteit

Communicatie & samenwerking

Klanttevredenheid

Maatschappelijk