Rugklachten Amsterdam

Heb je last van rugklachten in Amsterdam en zou je hier graag vanaf willen komen? Neem nu contact op met Core Active, jouw fysiopraktijk voor rugklachten in Amsterdam. Rugklachten zijn één van de meest voorkomende klachten in Nederland. Het kan iedereen overkomen, jong of oud. Rugklachten kunnen ontstaan door allerlei verschillende oorzaken. De klachten kunnen erg vervelend zijn en soms zelfs chronisch. Gelukkig is er een hoop wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen of zelfs helemaal weg te laten gaan. Tevens is het mogelijk om hulp in te schakelen van een fysiotherapeut om je te helpen bij jouw rugklachten. Core Active is de fysiopraktijk in Amsterdam voor jouw rugklachten. Maak eenvoudig een afspraak via onze website.
Fysiotherapie Amsterdam Nieuw West
Rug fysio Amsterdam

Rugklachten Amsterdam: oorzaken

Rugklachten worden vaak veroorzaakt door slechte houding, overbelasting of een trauma. Maar rugklachten kunnen ook ontstaan door aandoeningen aan de wervelkolom, zoals scoliose, reuma of artrose. Soms is er geen duidelijke oorzaak te vinden voor de rugpijn. Dit noemt men dan functionele pijn of spierpijn. Functionele pijn is pijn die optreedt bovenop een aandoening aan de wervelkolom en is meestal het gevolg van overbelasting of slechte houding. Spierpijn is pijn die ontstaat in de spieren rondom de wervelkolom en is vaak het gevolg van overbelasting, te weinig beweging of stress. Rugklachten kunnen erg vervelend zijn en soms zelfs chronisch. Chronische rugpijn is pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt.

Rugpijn kan leiden tot vervelende andere klachten en is van grote invloed op het dagelijks leven. Gelukkig is er ook een heleboel wat je kunt doen wanneer je pijn in de rug ervaart. Fysiotherapie is een hele effectieve behandeling bij het verminderen of laten verdwijnen van rugpijn. Zo kunnen onze fysiotherapeuten van Core Active Amsterdam helpen bij het herstel van je rugklachten en zorgen dat je activiteiten in het dagelijks leven weer kunt oppakken. Onze fysiotherapeut zal je oefeningen meegeven die je thuis kunt uitvoeren om de klachten te verminderen. 

 

De gevolgen van rugklachten Amsterdam

De gevolgen van rugklachten kunnen erg groot zijn. Rugpijn kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt en dat je minder goed functioneert overdag. Ook kan het leiden tot depressieve gevoelens, angstgevoelens en sociale isolatie, omdat je niet kunt doen waar je blij van wordt door de vervelende pijn. Soms is er sprake van invaliditeit als gevolg van rugklachten; mensen met ernstige rugpijn kunnen niet (goed) meer werken.

Er bestaan verschillende soorten rugklachten, waaronder:

  • Lage rugpijn: pijn in onderste delen van de ruggengraat, vaak in combinatie met stijve spieren in de onderrug
  • Nekklachten: pijn in nek of schouders, vaak in combinatie met hoofdpijn
  • Hernia
  • Fixatie van wervels
  • Lage rugklachten
  • Scoliose
  • Revalidatie na een operatie
Rug fysio Amsterdam
Pijn in scheenbeen

Onze behandeling voor rugklachten in Amsterdam

Onze fysiotherapeuten helpen je graag verder met jouw rugklachten in Amsterdam. Samen gaan we voor het beste resultaat. Dit start al bij de intake. Hier kijken we naar de mogelijke oorzaken en maken we een behandelplan op maat. Dit behandelplan bestaat uit verschillende behandelingen die aansluiten bij jouw klachten. We geven passend advies en delen oefeningen, zodat de blokkades en de pijn verdwijnen. Bij Core Active werken we niet met wachtlijsten, waardoor je snel bij ons terecht kunt. Maak nu een afspraak via onze website en we zien je graag terug bij onze fysiopraktijk in Amsterdam voor jouw rugklachten.

Beweging bij rugpijn 

Een uiterst effectieve manier om rugpijn te verminderen is in beweging blijven. Hoewel ernstige rugpijn vaak het idee geeft dat slechts rusten verlichting geeft, is het belangrijk om niet te lang stil te liggen of zitten. Ons advies is dan ook om rustig te blijven bewegen, bijvoorbeeld door een stukje te wandelen. Zo worden de spieren niet nog stijver. Tot slot is het belangrijk om niet te lang in dezelfde houding te blijven zitten of staan. Ben je op zoek naar meer tips, tricks en concrete oefeningen? Maak dan snel een afspraak bij Core Active Amsterdam om jouw rugpijn te verminderen. 

Plan een intake behandeling 

Tijdens een intake behandeling voor de behandeling van rugpijn bij Core Active Amsterdam zullen onze therapeuten met jou in kaart brengen welke klachten je ervaart en wat ertoe heeft geleid dat deze zijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen om rugpijn te verminderen en verantwoord in beweging te blijven. 

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas