Het team

Nekpijn Amsterdam

Friso van Klink

Fysiotherapeut

Friso is gespecialiseerd in hand- en polsproblematiek. Denk hierbij aan breuken, overbelastingsklachten of post-operatieve behandelingen. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren verder verdiept in het onderzoeken en behandelen van de schouder en heeft hij veel ervaring op het gebied van orthopedische- en sportgerelateerde klachten. In het geval van gespannen spieren of gewrichtsklachten kan je bij Friso ook terecht voor Dry Needling.

Word jij onze nieuwe fysiotherapeut?

Voor onze moderne praktijk in Amsterdam de Baarsjes zijn wij op zoek naar een parttime fysiotherapeut (28 uur – ZZP) die ons team komt versterken! 

De werkdagen zijn: Maandag, dinsdag en woensdag hele dag, donderdag halve dag. 

Abel Reuvers

Fysiotherapeut

Abel is naast algemeen fysiotherapeut, ook Kaaktherapeut en Covid revalidatie therapeut.

Als kaaktherapeut werkt hij veel met spanningsklachten die een mentale oorzaak kennen. De klachten die kan je ervaren zijn beperkte mondopening, vermoeidheidsklachten van de kauwspieren en pijnklachten rond het kaakgewricht. Daarbij heeft hij veel ervaring in het herstel bij Long Covid en kan hij patiënten helpen die veel last hebben van hebben van fysieke klachten, zoals kortademigheid en vermoeidheid.

Last van stijve of gespannen spieren, bij Abel kan je ook terecht voor Dry Needling.

Lisa Schoenmaker

Fysiotherapeut

Lisa is gespecialiseerd in psychosomatische- en stress gerelateerde klachten, zoals lichamelijke klachten die voortkomen uit burn-out of overspannenheid. Aandachtsgebieden zijn heup, SI-gewricht en wervelkolom en complexe, niet altijd verklaarbare klachten. In behandelingen wordt onder andere gebruik gemaakt van Manuele therapie en Mulligan therapie. Daarnaast heeft Lisa ervaring in sportrevalidatie. Wil je van je sportblessure af of revalideren na een operatie? Hiervoor kun je ook bij Lisa terecht.

Friso van Klink
Friso is gespecialiseerd in hand- en polsproblematiek, zoals breuken, overbelastingsklachten of post-operatieve behandelingen. Zijn motto is: hoe complexer de klacht, hoe leuker de uitdaging. Hij heeft zich de afgelopen jaren verder verdiept in het onderzoeken en behandelen van de schouder en heeft veel ervaring op het gebied van orthopedische- en sportgerelateerde klachten. In het geval van gespannen spieren of gewrichtsklachten kun je bij Friso ook terecht voor Dry Needling. 

Zijn vrienden noemen hem wel eens gekscherend ‘Frisio’. Hoewel hij niet vanaf jongs af aan al in zijn hoofd had dat hij dit vak uit wilde uitoefenen, komt zijn carrière keuze ook niet uit de lucht vallen. Wel wist hij al snel dat ‘zorg’, in de breedste zin van het woord, hem aansprak. Niet gek om te bedenken dat hij in zijn studententijd een poging deed tot de studie Psychologie. Zijn ouders dachten overigens op jonge leeftijd al dat hij geneeskunde zou gaan doen. Het werd uiteindelijk een combinatie van beiden. Naar eigen zeggen een mooie tussenweg tussen het psyche van de mens en de werking van het menselijk lichaam, twee onderwerpen die hem beide goed liggen. 

In 2019 kwam hij per toeval uit bij Core Active. Al snel voelde het als een warm bad. Het jonge, diverse team en de huidige samenwerking met The Workout Lab maken dat hij elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Alle therapeuten van Core Active zijn erg gedreven en dat voel je echt.” 

In september ’23 start Friso met een Master Manueel therapie, welke hij zal combineren met zijn werk bij Core Active. “Het is een grote stap, maar het voelt nu goed. Ik ga er met positieve zin aan starten.” Hij is van mening dat manueel therapie een verdieping geeft aan je vaardigheden en dus ook het behandelen van patiënten. 

In het dagelijks leven sport Friso graag. Waar hij vroeger hockeyde, heeft hij nu de overstap gemaakt naar crossfit. Daar is hij zeker 3 tot 5 dagen mee bezig. Daarnaast zorgt zijn zoontje van 4 er voor dat hij niet stil komt te zitten. 

Het leukste aan zijn vak vindt hij dat hij mensen kan helpen op een hele veelzijdige en brede manier. Wat voor een patiënt op het eerste gezicht een onschuldige klacht lijkt, blijkt vaak slechts het topje van een ijsberg. Het geeft hem voldoening om mensen op weg helpen met het in kaart brengen van hun klachten en de benodigde handvatten mee te geven om de klacht aan te pakken. ’Iemand kan 1 of 2 keer per week een half uur bij mij komen, maar dan zijn er nog steeds 167 uur over. Ik wil mijn patiënten de tools en de informatie meegeven die zij mee kunnen nemen in het dagelijks leven. Een patiënt is de regisseur van zijn/haar eigen herstel, wij zijn daar slechts een kleine producent van.” 

Abel Reuvers

Dit is Abel, de nieuwste toevoeging aan het team van Core Active! Je hebt hem misschien al eens voorbij zien komen. Abel is niet zomaar een fysiotherapeut, hij is een veelzijdige professional met een passie voor het helpen van mensen. Hij is naast algemeen fysiotherapeut ook gespecialiseerd in kaakfysiotherapie en Covid-revalidatie.

Als kaakfysiotherapeut richt Abel zich op de behandeling van de kaak, zoals spanning- en overbelasting klachten in het hoofd-hals gebied. Symptomen die hierbij kunnen horen zijn pijn in het kaakgebied, aangezicht, oren & klachten rond en in het kaakgewricht. Bovendien begeleidt hij patiënten bij het herstel van Long Covid, waarbij hij helpt bij fysieke klachten zoals kortademigheid en vermoeidheid. Degenen die op zoek zijn naar Dry Needling, kunnen ook bij Abel terecht.

Abel studeerde in 2012 af als fysiotherapeut en schreef zijn scriptie samen met een bekend gezicht binnen Core Active, namelijk Friso. Toen hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, bracht Friso hem naar ons, en daar zijn we ontzettend blij mee! Voordat hij bij ons kwam werken, had Abel zijn eigen praktijk in Lelystad. Hoewel hij daar enkele jaren met plezier heeft gewerkt, besloot hij een andere koers te varen en zich bij ons aan te sluiten. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Core Active is een wat kleinere praktijk met een open deurenbeleid. We werken veel met elkaar samen en je loopt makkelijk bij elkaar binnen. Zo zie ik vanuit de kaakfysiotherapie veel psychosomatische klachten, zoals angst- en spanningsklachten. Ik kan ieder moment van de dag even binnenlopen bij Lisa en dat maakt dat we snel kunnen schakelen. De wachttijden binnen de GGZ zijn enorm, dus het is fijn dat wij
deze patiënten alvast wat beginnende hulp en handvatten kunnen bieden met de kennis vanuit onze expertise.”

Hoewel Abel met veel plezier in Amsterdam heeft gewoond en de stad als zijn broekzak kent, heeft hij zo’n drie jaar geleden de overstap gemaakt naar Halfweg, vlakbij Amsterdam maar dan wat ruimer en groener. Deze omgeving past perfect bij zijn liefde voor het actieve buitenleven. Hij sleutelt graag aan motoren en is altijd bezig met klusprojecten in en rond zijn huis. Het (ver)bouwen doet hij het liefst zelf, en hij is altijd bezig om zijn huis en tuin dat extra beetje flair te geven.

Fysiotherapie was eigenlijk een toevalstreffer voor Abel. Na de middelbare school wist hij niet precies wat hij wilde doen, totdat fysiotherapie als perfecte match uit zijn beroepskeuzetest kwam rollen. Het bleek een schot in de roos te zijn. Hij kwam fluitend door alle praktijkexamens, maar de theorie kostte hem soms wat meer moeite. Hij gaf niet op en slaagde met vlag en wimpel. Zoals hij in fysiotherapie rolde, zo rolde hij ook in zijn specialisatie kaakfysiotherapie. Toen hij een aantal kaak patiënten van een collega overnam, groeide zijn interesse en volgde er al snel verschillende cursussen en de officiële kaakfysiotherapie opleiding, CRAFTA genaamd. 

Abel gelooft sterk in de waarde van zijn werk. Net als zijn collega’s houdt hij van uitdagingen en complexe gevallen. “Hoe groter de puzzel, hoe leuker ik het vind!”

Naast het zien van patiënten gedurende de dag, houdt Abel zich ook bezig met verschillende managementtaken binnen Core Active. Hij geniet van de afwisseling in zijn werk en denkt voortdurend na over manieren om onze praktijk nog aangenamer en gastvrijer te maken voor iedereen die bij ons binnenstapt. Zijn energie en passie voor zijn vak zijn voelbaar en werken aanstekelijk. 

Lisa Schoenmaker

Lisa is al zo’n ruim tien jaar werkzaam in het vak fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in psychosomatische- en stress gerelateerde klachten, zoals lichamelijke klachten die voortkomen uit burn-out of overspannenheid. In haar behandelingen maakt ze onder andere gebruik van Manuele therapie en Mulligan therapie. Naast fysiotherapie heeft ze sinds 2018 haar eigen praktijk voor Coaching, Counseling en Therapie. “Ik leerde al snel dat lichamelijke en mentale klachten vaak in verband met elkaar staan. Onder andere stress en spanning kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Ik kijk graag met mijn patiënten waar hun klachten vandaan komen om deze zo vanaf de kern aan te pakken. De combinatie tussen fysiotherapie en psychotherapie vind ik een verdieping van mijn werk.”

Haar keuze voor de studie fysiotherapie was op goed geluk. Al snel kwam Lisa erachter dat ze erg op haar plek zat. Na haar studie ging ze aan het werk als fysiotherapeut en na verloop van tijd verrijkte ze haar kennis met een diploma Integratief Counselor en Coach en een opleiding tot Master Therapeut ECP aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Naast haar werk als fysiotherapeut en Integratief therapeut en coach is Lisa ook werkzaam als opleider bij de Nederlandse Academie. Hoewel ze het in Amersfoort goed voor elkaar had, begon er iets te broeien. “Ik was werkzaam in Amersfoort en woonde toentertijd in Ede. Er ontstond echter een nieuwsgierigheid naar progressiviteit en vrijheid, Amsterdam leek mij daar de perfecte plek voor.”  Bij toeval kwam ze terecht bij Core Active. De afwisseling tussen werken in een jong, fris en enthousiast team en daarnaast haar eigen praktijk voor Integratieve therapie en coaching zorgen ervoor dat ze elke dag plezier heeft in haar werk.

Naast Core Active, het team, de patiënten en een eigen praktijk bevalt het ‘vrije en progressieve’ Amsterdam haar ook erg goed. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om toerist in eigen stad uit te hangen. Een ideale vrije dag voor Lisa: wandelen door de stad, kunst bekijken en daarna een drankje in een gezellige kroeg. Zomers zou je haar zomaar tegen kunnen komen op de racefiets, want naast gezelligheid opzoeken, sport ze ook graag.

Lisa heeft nog genoeg plannen voor de toekomst. Zo wil ze zich binnen de Integratieve therapie graag scholen tot hypnotherapeut. Verder lijkt het haar in de toekomst leuk om een cursus Vinologie te doen, en wil ze zich verder ontwikkelen in het leiderschap. 

Naast psychosomatische- en stress gerelateerde klachten zijn Lisa haar aandachtsgebieden heup, SI-gewricht, wervelkolom en complexe, niet altijd verklaarbare klachten. Ze deinst niet snel ergens voor terug. Voor Lisa geldt juist: hoe complexer, hoe beter. Ze ziet het als een uitdaging om alle puzzelstukjes op de juiste plek te laten vallen. Ze begeleidt je als fysiotherapeut en psychotherapeut graag in het activeren van jouw kracht, zodat jij zelf kan helen en groeien.