Het team

Friso van Klink
Fysiotherapeut
Friso is gespecialiseerd in hand- en polsproblematiek. Denk hierbij aan breuken, overbelastingsklachten of post-operatieve behandelingen. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren verder verdiept in het onderzoeken en behandelen van de schouder en heeft hij veel ervaring op het gebied van orthopedische- en sportgerelateerde klachten. In het geval van gespannen spieren of gewrichtsklachten kan je bij Friso ook terecht voor Dry Needling.

Tara Stobbe
Ergotherapeut
Tara is de ergotherapeut van Core Active en is een gecertificeerd handtherapeut. Voor een op maat gemaakte spalk of klachten aan hand en pols, kan je bij haar terecht. Daarnaast is ze gespecialiseerd in vermoeidheidsklachten, na bijvoorbeeld een hersenschudding, long Covid, burn-out klachten of slaapproblematiek.
Werk je de komende tijd veel thuis? Tara kan ook een werkplekonderzoek bij je thuis doen om te kijken of je werkhouding goed is en je helpen met de juiste apparatuur hiervoor aan te schaffen.
Ergotherapie valt onder de basisverzekering, en ook voor een ergotherapeutische afspraak heb je geen verwijzing nodig.

Abel Reuvers
Fysiotherapeut
Abel is naast algemeen fysiotherapeut, ook Kaaktherapeut en Covid revalidatie therapeut.
Als kaaktherapeut werkt hij veel met spanningsklachten die een mentale oorzaak kennen. De klachten die kan je ervaren zijn beperkte mondopening, vermoeidheidsklachten van de kauwspieren en pijnklachten rond het kaakgewricht. Daarbij heeft hij veel ervaring in het herstel bij Long Covid en kan hij patiënten helpen die veel last hebben van hebben van fysieke klachten, zoals kortademigheid en vermoeidheid.
Last van stijve of gespannen spieren, bij Abel kan je ook terecht voor Dry Needling.

Lisa Schoenmaker
Fysiotherapeut
Lisa is gespecialiseerd in psychosomatische- en stress gerelateerde klachten, zoals lichamelijke klachten die voortkomen uit burn-out of overspannenheid. Aandachtsgebieden zijn heup, SI-gewricht en wervelkolom en complexe, niet altijd verklaarbare klachten. In behandelingen wordt onder andere gebruik gemaakt van Manuele therapie en Mulligan therapie. Daarnaast heeft Lisa ervaring in sportrevalidatie. Wil je van je sportblessure af of revalideren na een operatie? Hiervoor kun je ook bij Lisa terecht.
Friso van Klink
Friso is gespecialiseerd in hand- en polsproblematiek, zoals breuken, overbelastingsklachten of post-operatieve behandelingen. Zijn motto is: hoe complexer de klacht, hoe leuker de uitdaging. Hij heeft zich de afgelopen jaren verder verdiept in het onderzoeken en behandelen van de schouder en heeft veel ervaring op het gebied van orthopedische- en sportgerelateerde klachten. In het geval van gespannen spieren of gewrichtsklachten kun je bij Friso ook terecht voor Dry Needling.
Zijn vrienden noemen hem wel eens gekscherend ‘Frisio’. Hoewel hij niet vanaf jongs af aan al in zijn hoofd had dat hij dit vak uit wilde uitoefenen, komt zijn carrière keuze ook niet uit de lucht vallen. Wel wist hij al snel dat ‘zorg’, in de breedste zin van het woord, hem aansprak. Niet gek om te bedenken dat hij in zijn studententijd een poging deed tot de studie Psychologie. Zijn ouders dachten overigens op jonge leeftijd al dat hij geneeskunde zou gaan doen. Het werd uiteindelijk een combinatie van beiden. Naar eigen zeggen een mooie tussenweg tussen het psyche van de mens en de werking van het menselijk lichaam, twee onderwerpen die hem beide goed liggen.
In 2019 kwam hij per toeval uit bij Core Active. Al snel voelde het als een warm bad. Het jonge, diverse team en de huidige samenwerking met The Workout Lab maken dat hij elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Alle therapeuten van Core Active zijn erg gedreven en dat voel je echt.”
In september ’23 start Friso met een Master Manueel therapie, welke hij zal combineren met zijn werk bij Core Active. “Het is een grote stap, maar het voelt nu goed. Ik ga er met positieve zin aan starten.” Hij is van mening dat manueel therapie een verdieping geeft aan je vaardigheden en dus ook het behandelen van patiënten.
In het dagelijks leven sport Friso graag. Waar hij vroeger hockeyde, heeft hij nu de overstap gemaakt naar crossfit. Daar is hij zeker 3 tot 5 dagen mee bezig. Daarnaast zorgt zijn zoontje van 3 er voor dat hij niet stil komt te zitten.
Het leukste aan zijn vak vindt hij dat hij mensen kan helpen op een hele veelzijdige en brede manier. Wat voor een patiënt op het eerste gezicht een onschuldige klacht lijkt, blijkt vaak slechts het topje van een ijsberg. Het geeft hem voldoening om mensen op weg helpen met het in kaart brengen van hun klachten en de benodigde handvatten mee te geven om de klacht aan te pakken. ’Iemand kan 1 of 2 keer per week een half uur bij mij komen, maar dan zijn er nog steeds 167 uur over. Ik wil mijn patiënten de tools en de informatie meegeven die zij mee kunnen nemen in het dagelijks leven. Een patiënt is de regisseur van zijn/haar eigen herstel, wij zijn daar slechts een kleine producent van.”
Abel Reuvers
Volgt nog
Lisa Schoenmaker
Lisa is al zo’n ruim tien jaar werkzaam in het vak fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in psychosomatische- en stress gerelateerde klachten, zoals lichamelijke klachten die voortkomen uit burn-out of overspannenheid. In haar behandelingen maakt ze onder andere gebruik van Manuele therapie en Mulligan therapie. Naast fysiotherapie heeft ze sinds 2018 haar eigen praktijk voor Coaching, Counseling en Therapie. “Ik leerde al snel dat lichamelijke en mentale klachten vaak in verband met elkaar staan. Onder andere stress en spanning kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Ik kijk graag met mijn patiënten waar hun klachten vandaan komen om deze zo vanaf de kern aan te pakken. De combinatie tussen fysiotherapie en psychotherapie vind ik een verdieping van mijn werk.”
Haar keuze voor de studie fysiotherapie was op goed geluk. Al snel kwam Lisa erachter dat ze erg op haar plek zat. Na haar studie ging ze aan het werk als fysiotherapeut en na verloop van tijd verrijkte ze haar kennis met een diploma Integratief Counselor en Coach en een opleiding tot Master Therapeut ECP aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Naast haar werk als fysiotherapeut en Integratief therapeut en coach is Lisa ook werkzaam als opleider bij de Nederlandse Academie. Hoewel ze het in Amersfoort goed voor elkaar had, begon er iets te broeien. “Ik was werkzaam in Amersfoort en woonde toentertijd in Ede. Er ontstond echter een nieuwsgierigheid naar progressiviteit en vrijheid, Amsterdam leek mij daar de perfecte plek voor.” Bij toeval kwam ze terecht bij Core Active. De afwisseling tussen werken in een jong, fris en enthousiast team en daarnaast haar eigen praktijk voor Integratieve therapie en coaching zorgen ervoor dat ze elke dag plezier heeft in haar werk.
Naast Core Active, het team, de patiënten en een eigen praktijk bevalt het ‘vrije en progressieve’ Amsterdam haar ook erg goed. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om toerist in eigen stad uit te hangen. Een ideale vrije dag voor Lisa: wandelen door de stad, kunst bekijken en daarna een drankje in een gezellige kroeg. Zomers zou je haar zomaar tegen kunnen komen op de racefiets, want naast gezelligheid opzoeken, sport ze ook graag.
Lisa heeft nog genoeg plannen voor de toekomst. Zo wil ze zich binnen de Integratieve therapie graag scholen tot hypnotherapeut. Verder lijkt het haar in de toekomst leuk om een cursus Vinologie te doen, en wil ze zich verder ontwikkelen in het leiderschap.
Naast psychosomatische- en stress gerelateerde klachten zijn Lisa haar aandachtsgebieden heup, SI-gewricht, wervelkolom en complexe, niet altijd verklaarbare klachten. Ze deinst niet snel ergens voor terug. Voor Lisa geldt juist: hoe complexer, hoe beter. Ze ziet het als een uitdaging om alle puzzelstukjes op de juiste plek te laten vallen. Ze begeleidt je als fysiotherapeut en psychotherapeut graag in het activeren van jouw kracht, zodat jij zelf kan helen en groeien.
Tara Stobbe
Maak kennis met Tara, onze (enige) ergotherapeut bij Core Active. Tara werkt al zeven jaar als ergotherapeut en heeft zich na haar HBO-opleiding ergotherapie gespecialiseerd in handtherapie. Tara werkt sinds 2021 bij Core Active, voornamelijk met handpatiënten. Daarnaast is ze ook werkzaam bij een andere praktijk, waar ze voornamelijk aan de slag is met klachten rondom energiemanagement en regelmatig op pad gaat om huisbezoeken uit te voeren. Deze combinatie en afwisseling in het werk wat ze doet, bevalt Tara erg goed.
Na het gymnasium was het eventjes zoeken voor Tara naar wat haar vervolgstap zou worden. Na vele open dagen bezocht te hebben, besloot ze een kijkje te nemen bij Ergotherapie. Er was gelijk een klik: het praktijkgerichte, mensen ondersteunen en verder helpen spraken haar meteen aan. Nadat ze haar opleiding succesvol had afgerond, ging ze aan de slag bij een praktijk die gespecialiseerd was in handtherapie. Zo rolde ze per toeval in wat nu in haar specialisatie is. Uiteindelijk was dat nog niet genoeg voor Tara, ze besloot om ook nog een onderzoeksmaster in ergotherapie te volgen. Ze vindt het erg interessant om zich bezig te houden met de wetenschap achter haar werk. Tara is redactrice voor een tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Handtherapie en is daardoor steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en interessante casussen. Naast het toepassen van haar huidige kennis in de praktijk, blijft Tara graag bijleren. Zo is ze regelmatig in de weer met cursussen, bijvoorbeeld rondom vermoeidheidsklachten na COVID, hersenschudding en burn-out.
Een van Tara’s favoriete behandelingen is het behandelen van patiënten met chronische pijn in de handen. Ze vindt het een uitdaging om haar kennis over handen te combineren met het zoeken naar de juiste balans voor haar patiënten. ‘Balans’ loopt als een rode draad door haar behandelingen heen. “Vaak krijgen patiënten te horen dat ze het rustig aan moeten doen en dan houdt het daar op. Maar hoe moet dat dan? Ik probeer mensen de houvast te geven die ze vaak te weinig krijgen. Zo hoop ik samen met mijn patiënten weer balans terug te vinden.”
Het grootste verschil tussen fysiotherapie en ergotherapie ligt volgens Tara in de achtergrond van de behandeling. Terwijl fysiotherapie zich richt op de uitvoering van bewegingen, richt ergotherapie zich op het helpen uitvoeren van dagelijkse activiteiten. “Een mooi voorbeeld daarvan is dat een fysiotherapeut mensen leert hoe ze weer een vuist kunnen maken, ik leer hen hoe ze hun handen weer kunnen gebruiken tijdens het koken.” Het gaat erom dat mensen hun activiteiten weer kunnen oppakken en dat ze daarbij ondersteund worden op een manier die bij hen past. Tara vindt het fijn dat ze op deze manier kan bijdragen aan het herstel en de ontwikkeling van mensen. Ze gaat elke dag met plezier naar haar werk en hoopt nog lang als ergotherapeut actief te kunnen blijven!