Medical taping

Heb jij last van (hevige) hooikoortsklachten? Mogelijk kan medical taping jou helpen! 

Wat is medical taping?

Medical taping is een revolutionaire techniek die steeds populairder wordt in de gezondheidszorg. Aan de hand van een specifieke techniek wordt er tape op de juiste plekken van de huid aangebracht om spieren, pezen en gewrichten te ondersteunen en behandelen. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. Tijdens deze behandeling plakt de fysiotherapeut elastisch tape op je rug of borstkas. De tape stabiliseert de gewrichten en stimuleert de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. 

Medical taping bij hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op pollen van bomen, planten of grassen. Veel mensen hebben last van deze allergie, wat kan resulteren in een loopneus, verstopte neus, tranende ogen en/of een jeukende keel. Medicijnen kunnen helpen om deze symptomen te verminderen, maar er zijn dus ook alternatieve behandelingen, zoals medical taping.

Tijdens de behandeling wordt speciale elastische tape op de rug of borstkas aangebracht met een specifieke techniek. De tape tilt de opperhuid op, waardoor het volume van de tweede huidlaag met de kleine bloedvaatjes toeneemt. Dit verbetert de doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. De tape biedt steun aan het lichaam, maar belemmert de bewegingsvrijheid niet. Hierdoor kunnen patiënten nog gewoon sporten, werken en hun dagelijkse bezigheden uitvoeren.

Effectief en snel resultaat met medical taping

Medical taping is een eenvoudige en niet-belastende behandeling die over het algemeen effectief en snel resultaat geeft. Uit resultaten van een pilot-onderzoek bleek dat 84% van de ondervraagden al een vermindering van klachten had na één, twee of drie tape sessies.

Een groot voordeel van medical taping is dat de behandeling geen bijwerkingen geeft, in tegenstelling tot sommige medicijnen tegen hooikoorts. Bovendien kan het gebruikt worden in combinatie met andere behandelingen, zoals immunotherapie, of vormen van medicatie. Medical taping is een interessante optie voor mensen die liever niet afhankelijk zijn van medicijnen, of voor wie medicijnen niet voldoende helpen. In tegenstelling tot medicatie hoeft medical taping niet dagelijks te worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden aangebracht voordat iemand naar buiten gaat of voordat er activiteiten worden ondernomen waarbij er veel pollen in de lucht zijn.

Medical taping kan tevens helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens die veroorzaakt worden door de hooikoortsklachten. De behandeling kan namelijk helpen om de ademhaling te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Kortom, medical taping is een veilige, effectieve en snelle behandeling om hooikoortsklachten te verminderen. Het biedt een alternatief voor medicijnen en heeft geen bijwerkingen. Als je last hebt van hooikoorts, kan het zeker de moeite waard zijn om deze behandeling te overwegen. 

Kom langs voor medical taping

Interesse? Een Medical Taping-behandeling kost €25,- en kan al na één, twee of drie sessies verlichting bieden. Deze behandeling is zeer geschikt als je last hebt van hooikoorts en op zoek bent naar een (alternatieve) behandeling zonder bijwerkingen.

Medical taping biedt geen 100% garantie voor het volledig verdwijnen van hooikoortsklachten. Ook kan het effect per persoon verschillen.

Rug fysio Amsterdam

Vakkundigheid & Kwaliteit

Communicatie & samenwerking

Klanttevredenheid

Maatschappelijk