Medical taping Amsterdam

Medical taping, aangeboden bij Core Active Amsterdam, is een revolutionaire techniek die steeds populairder wordt in de gezondheidszorg. Deze techniek maakt gebruik van tape om de spieren, pezen en gewrichten te ondersteunen en behandelen. De tape is ontworpen om te huid te ondersteunen, zonder te beperking in de beweging. Door de toepassing van medical taping kan de genezing van blessures worden versneld en pijn worden verminderd. Indien je op zoek bent naar medical taping in Amsterdam ben jij bij Core Active aan het juiste adres. Maak nu een afspraak via oznze website. Wij werken niet met wachtlijsten, waardoor je zeer snel bij ons terecht kunt.

Medical taping Amsterdam
Rug fysio Amsterdam

Medical taping in Amsterdam bij Core Active

Medical taping kan worden gebruikt voor een breed scala aan klachten, zoals een tenniselleboog, lage rugpijn, kniepijn, schouderpijn, enkelpijn of hooikoortsklachten. Het kan ook worden gebruikt om spieren te ondersteunen en te behandelen na een operatie of een verwonding

De techniek van medical taping is gebaseerd op het principe van neuromusculaire feedback. Wanneer de tape op de huid wordt aangebracht, geeft het lichaam een signaal af aan de hersenen, waardoor de spieren zich ontspannen of aanspannen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de beweging van het gewricht. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van spierzwakte.

Medical taping in Amsterdam bij hooikoortsklachten

Medical taping in Amsterdam kan tevens helpen bij de behandeling van (hevige) hooikoortsklachten. Met behulp van een specifieke techniek wordt er tape aangebracht op de rug of borstkas op de juiste plekken van de huid.De tape stabiliseert de gewrichten en stimuleert de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. Hierdoor worden verschillende organen die een rol spelen bij hooikoortsklachten beïnvloedt, zoals de bronchiën en de longen. De tape beïnvloedt het gebied onder de huid door de opperhuid op te tillen. Hierdoor neemt het volume van de tweede huidlaag, waar de kleine bloedvaatjes zich bevinden, toe. Dit bevordert de doorbloeding, wat er voor zorgt dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingsstoffen makkelijker worden aangevoerd.

De resultaten van een pilot-onderzoek wijzen uit dat bij 84% van de deelnemers vermindering van klachten optrad na 1 tot 3 sessies medical taping.

De voordelen van medical taping

Medical taping in Amsterdam biedt verschillende voordelen welke wij voor je op een rij hebben gezet:

  1. Door het verminderen van de druk op de pijnlijke gebieden vermindert het de pijn.
  2. Door de tape wordt de spierspanning verlicht, waardoor je beter kunt bewegen.
  3. Door de tape worden de bloedvaten verwijd, waardoor de bloedcirculatie verbeterd.
  4. De tape zorgt dat het genezingsproces wordt versnelt door aanmaak van lichaamseigenstof cortisol.
  5. Het tappen van gewrichten en spieren kan houdingsafwijkingen corrigeren.

Indien je op zoek bent naar een oplossing voor jouw problematief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken graag of medical taping in Amsterdam jouw klachten verminderd. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

Burnout Amsterdam
Medical taping Amsterdam

Afspraak maken voor medical taping Amsterdam

Heb je vragen over medical taping bij Core Active Amsterdam? Bel of mail ons gerust. Maak een afspraak via onze website of bereik ons telefonisch. Een Medical Taping-behandeling kost €25,- per behandeling. Tot snel bij Core Active in Amsterdam.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas