Ergotherapeut Amsterdam

Als je op zoek bent naar een ergotherapeut in Amsterdam, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als ergotherapeut in Amsterdam helpen wij mensen met beperkingen in hun dagelijks functioneren, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven. Onze behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de vaardigheden van de patiënt, zodat zij beter in staat zijn om te gaan met de activiteiten van het dagelijks leven. Maak nu een afspraak via onze website. Wij werken niet met wachtlijsten, waardoor je binnen no time bij ons terecht kunt.

Ergotherapie Amsterdam West
ergotherapie amsterdam west

Waarbij kan een ergotherapeut in Amsterdam helpen?

Een ergotherapeut in Amsterdam kan met ergotherapie helpen bij een breed scala aan klachten, zoals:

  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, wassen en eten.
  • Problemen met het gebruik van de handen, zoals schrijven, knopen dicht maken of gebruik van een computermuis.
  • Problemen met het onthouden van dingen of het organiseren van de dag.
  • Problemen met het lezen, schrijven of rekenen.
  • Problemen met het concentreren, plannen en uitvoeren van taken.

Hoe kan een ergotherapeut in Amsterdam helpen?

Een ergotherapeut in Amsterdam kan helpen door middel van oefeningen en activiteiten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van jouw vaardigheden, zodat je beter in staat bent om te gaan met de activiteiten van het dagelijks leven. Een ergotherapeut in Amsterdam werkt samen met jou om jouw doelen te bereiken en je te helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe vaardigheden of het aanpassen van jouw omgeving.

Voor wie is ergotherapie in Amsterdam geschikt?

Ergotherapie is geschikt voor mensen met beperkingen in hun dagelijks functioneren. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening, een ongeval of een andere oorzaak. Ergotherapie kan zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt zijn. De behandelingen zijn afgestemd op de individuele behoeften en doelen van de patiënt. Als je denkt dat ergotherapie voor je geschikt kan zijn, neem dan contact op met Core Active, jouw ergotherapeut in Amsterdam, om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Een behandeling bij onze ergotherapeut in Amsterdam

Tijdens een ergotherapie behandeling werkt de ergotherapeut samen met de patiënt om de doelen van de patiënt te bereiken. In het eerste gesprek gaan we in gesprek om het zorgplan te maken en brengen we de beperkingen in kaart. Dit doen we ook in nauw overleg met andere zorgverleners en familie- of gezinsleden om het beste resultaat voor jou te behalen. Na dit gesprek bekijken we welke oplossing ergotherapie kan bieden, zodat jij weer normaal kunt functioneren.

knie fysiotherapeut
Ergotherapie Amsterdam West

Handtherapie bij onze ergotherapeut in Amsterdam West

Onze ergotherapeut Tara is ook gespecialiseerd in hand- en polsaandoeningen en helpt je graag verder met hand-ergotherapie. Handtherapie is een vorm van behandeling die gericht is op het verbeteren van de handfuncties van mensen met beperkingen of problemen in de handen of polsen. Tijdens een handtherapie behandeling kan de handtherapeut oefeningen geven om de beweeglijkheid en kracht van de handen te verbeteren. De behandeling kan ook gericht zijn op het verminderen van pijn en stijfheid en het aanleren van nieuwe vaardigheden of het aanpassen van de manier waarop taken worden uitgevoerd.

Ergotherapie in de basisverzekering

Ergotherapie valt in principe onder de basisverzekering, maar dit kan afhankelijk zijn van jouw zorgverzekeraar en jouw specifieke verzekeringspolis. In de basisverzekering is meestal een beperkt aantal behandelingen vergoed, bijvoorbeeld 10 tot 20 behandelingen per kalenderjaar. Als je meer behandelingen nodig heeft, kan het zijn dat je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten. Het is aan te raden om jouw verzekeringspolis goed door te lezen of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te bepalen wat wel en niet vergoed wordt. Zo kun je voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Indien je graag een afspraak wil maken voor ergotherapie bij onze ergotherapeut in Amsterdam, neem dan direct contact met ons op via de onderstaande button of bel naar 020 683 44 36. We helpen je graag verder.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas