Enkelklachten in Amsterdam

Welkom bij Core Active, jouw fysiotherapeut voor enkelklachten in Amsterdam. Enkelklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Soms is het gewoon een kwestie van overbelasting, echter kan het ook ontstaan door een letsel of een aandoening.. Wanneer je last hebt van pijnlijke of stijve enkels, is het verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan. Bij Core Active ben je aan het juiste adres. We helpen met het achterhalen van de oorzaak, adviseren over de beste behandelmethode en helpen je graag met verschillende oefeningen om de enkelklachten te verminderen. Geen wachtlijsten, direct aan de beurt.
knie fysiotherapeut
knie fysiotherapeut

Wat zijn de oorzaken van enkelklachten?

Enkelklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Meestal is het gewoon een kwestie van overbelasting, echter kan een letsel ook voorkomen. Overbelasting kan optreden door teveel of verkeerd te bewegen, maar ook door oneffenheden in de grond waarop je loopt of staat en verzwikt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het hardlopen op een ongelijkmatig terrein of tijdens het werken met zware machines waarbij je steeds weer in dezelfde houding moet staan of lopen. Letsels zoals verstuikingen of breukjes kunnen eveneens leiden tot enkelklachten. Aandoeningen als reuma of artrose kunnen eveneens gepaard gaan met pijn in de enkels.

Even kort op een rij kunnen onder andere de volgende enkelklachten voorkomen:

  • Achillespeesklachten
    Naar binnen klappen van de voet
  • Naar buiten klappen van de voet
  • Botbreuk
  • Ruptuur
  • Shin splints
  • Hielspoor
  • Reuma of artrose
  • Voet en enkelklachten

De gevolgen van enkelklachten

Enkelklachten kunnen erg hinderlijk zijn, vooral wanneer ze chronisch worden. De pijn kan zo erg worden dat het moeilijk wordt om normaal te blijven functioneren. Je bent minder mobiel en kan moeilijker sporten of andere activiteiten ondernemen die je normaal gesproken wel plezierig vindt. Ook werkzaamheden die veel staan of lopen vereisen kunnen dan lastig worden. Daarnaast kan het erg frustrerend zijn wanneer je pijn ervaart tijdens activiteiten die je juist graag doet. Het is dan belangrijk om naar een fysiotherapeut te gaan die met je meedenkt over hoe je toch zo goed mogelijk met je klachten kan blijven functioneren. Core Active helpt je graag verder.
knie fysiotherapeut
Enkelklachten in Amsterdam

Oefeningen voor enkelklachten

Uiteraard is het mogelijk om alvast oefeningen te doen om enkelklachten te verminderen. Een van de beste oefening voor enkelklachten is het maken van cirkels met je voet. Dit kan je doen door op je rug te liggen met je benen gestrekt. Vervolgens maak je cirkels met je voet, zowel naar links als naar rechts. Doe dit 10 tot 20 keer per dag.

Een andere goede oefening is het strekken van je hiel naar achteren. Dit kan je doen door op handen en knieën te gaan zitten met je voet achter je. Vervolgens strek je langzaam je hiel naar achteren totdat je een milde spanning in de achterkant van je been voelt. Hou deze stretch voor 10 tot 20 seconden vast en herhaal deze 2 tot 3 keer per dag voor elke voet.

Naast het maken van cirkels met je voet en het strekken van de hiel naar achteren, zijn er nog vele andere oefeningen die helpend kunnen zijn bij het genezen van enkelklachten. Echter, als de pijn niet vermindert, raadpleeg dan altijd een fysiotherapeut. Zij kunnen een behandelplan opstellen met oefeningen om de enkelklachten te verminderen. Maak een afspraak via onze website.

Fysiotherapie voor enkelklachten

Eerst zal onze fysiotherapeut met je in gesprek gaan om samen te bepalen welke activiteit klachten genereren. Tevens doen we een onderzoek om te kijken op welke plekken het pijn doet. Aansluitend maken we een behandelplan met verschillende oefeningen. Hierbij houden we altijd rekening met jouw mogelijkheden. Vaak kunnen de klachten al verholpen worden met fysiotherapie en is een operatieve ingreep niet noodzakelijk. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen om te kijken wat mogelijk is voor jouw enkelklachten. Wij staan voor je klaar. Bij ons heb je geen wachtlijsten, waardoor je snel terecht kunt. We zien je graag terug bij onze fysiopraktijk in Amsterdam.

Enkelklachten in Amsterdam

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas