Burnout Amsterdam

Een burn-out is iets wat iedereen vandaag de dag kan overkomen. Uit recent onderzoek van de Burn out Poli blijkt dat 1 op de 6 werknemers in Nederland burnout klachten ervaart. Dat betekent dat eind 2022 zo’n 1,3 Nederlanders kampt met burnout verschijnselen. Ben je op zoek naar stress- en burnout begeleiding in Amsterdam? Core Active Amsterdam helpt jou graag verder wanneer je last ervaart van burn-out klachten. Aarzel niet om met een burnout contact op te nemen met Core Active in Amsterdam. Wij staan voor je klaar voor burnout Amsterdam.

Burnout Amsterdam
ergotherapie amsterdam west

Wat is een burnout?

Een burn-out wordt gezien als een uitputtende reactie van lichaam en geest. Mensen die hier last van ervaren, omschrijven het vaak als het leeg raken van een batterij of het uitrekken van een elastiek tot dat deze knapt. Er zijn allerlei factoren die daarbij mee kunnen spelen: werkstress, privé omstandigheden of een verslechterde fysieke en mentale gezondheid. Je verliest als het ware het overzicht, de grip op de situatie. In feite is een burn-out, overspannenheid in een vergevorderd stadium. Er is sprake van langdurig, soms wel jarenlang, over grenzen heen gaan. Het ontstaat geleidelijk, waarbij er sprake is van steeds meer (soms onduidelijke) spanningsklachten.

Burnout Amsterdam: de klachten

Hoewel iedereen een burnout anders ervaart, zijn veelvoorkomende klachten: moeheid, verstoord slaapritme, prikkelbaar, eindeloos piekeren, problemen met concentreren, beperkingen in sociaal functioneren en een gevoel van controleverlies. Al deze klachten leiden tot een verstoorde balans tussen het stresssysteem en het rust-en-herstel systeem. Stress zorgt er in een gezonde hoeveelheid juist voor dat we als mens kunnen functioneren. Wanneer het lichaam echter langdurig een ongezonde hoeveelheid stress ervaart, ontstaat er een disbalans waarbij het lichaam niet meer tot rust komt. Door de roofbouw die een burnout pleegt op het lichaam, verslechteren onder andere conditie en de vorm van de spieren.

Burnout Amsterdam
Burnout Amsterdam

Wat kan fysiotherapie voor een burnout betekenen?

Fysiotherapie in Amsterdam voor een burnout kan helpen bij het herstellen van deze verstoorde balans en bij de wisselwerking tussen lichaam en geest. Door te werken aan conditie en spieropbouw, zul je ervaren dat het vertrouwen in je lichaam beetje bij beetje terugkomt. Naast een verslechterde conditie is er vaak sprake van pijnlijke spieren. Deze kunnen symptomatisch behandeld worden met bijvoorbeeld dry needling of triggerpointmassage.

Tot slot is er ook nog het gegeven dat je het vertrouwen in je lichaam een beetje kwijt bent. Je hebt tenslotte zo lang allerlei signalen genegeerd dat je lichaam denkt dat dat normaal is. Een fysiotherapeut kan je weer helpen bij het terugvinden van je lichaamsbesef. Onze gespecialiseerde Core Active fysiotherapeuten in Amsterdam zijn de aangewezen personen om jou bij burn-out klachten te helpen. Kom met burnout klachten naar onze fysiopraktijk in Amsterdam.

Plan een intake behandeling voor burnout Amsterdam

Tijdens een intake behandeling bij Core Active Amsterdam zullen onze therapeuten met jou in kaart brengen welke burn-out klachten je ervaart en wat ertoe heeft geleid dat deze klachten zijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen om het vertrouwen in het lichaam weer terug te krijgen en te werken naar een sterker en gezonder lichaam (en geest).

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas