Ergotherapie Amsterdam

Bij Core Active Amsterdam bieden we ergotherapie aan. Ergotherapie onderscheidt zich van fysiotherapie door de focus op het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Fysiotherapie is daarentegen meer gericht op conditie en kracht. Ben je op zoek naar een praktijk voor Ergotherapie in Amsterdam? Dan zit je bij Core Active goed!

Bij Core Active Amsterdam bieden we ergotherapie aan om mensen te helpen die problemen of beperkingen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals traplopen, douchen, aankleden, sporten, werken en hobby’s. Allereerst brengen we in beeld bij welke handelingen men problemen ervaart om vervolgens een op maat gemaakt zorgplan te verzorgen. Onze ergotherapeuten denken mee in het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om dagelijkse activiteiten weer probleemloos uit te kunnen voeren.

Ergotherapie Amsterdam West
ergotherapie amsterdam west

Ergotherapie Amsterdam

Ergotherapie bij Core Active Amsterdam kan helpend zijn bij verschillende klachten met betrekking tot het uitvoeren van alledaagse handelingen. Bij ergotherapie ligt de focus niet op het ziektebeeld, maar op de beperkingen die van ervaart in dagelijkse activiteiten. Uit cijfers blijft dat bijna een kwart van alle Nederlanders wel eens te maken krijgt met gezondheidsklachten die ervoor zorgen dat men beperkt wordt in zijn of haar dagelijkse handelingen. Denk bij deze klachten aan:

 • Hersenletsel (denk aan een hersenschudding of herseninfarct)
 • Vermoeidheidsklachten
 • Spierziekte
 • Hand- en polsletsels
 • Reuma
 • Burn-out
 • Chronische pijn
 • Problemen door het werk
 • Gevoel van overprikkeld zijn
 • Ouderdomsklachten
 • Neurologische aandoeningen (zoals parkinson of ms)

De voordelen van ergotherapie Amsterdam

Ergotherapie in Amsterdam bij Core Active biedt veel voordelen, waaronder:

 1. Het verbetert het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten, waaronder wassen, aankleden, koken en het doen van huishouden. Je zelfstandigheid gaat omhoog.
 2. Onze ergotherapeuten helpen je bij het verbeteren van je houding, beweging en coördinatie.
 3. Door de verschillende oefeningen wordt de pijn verminderd, waardoor dagelijkse activiteiten prettiger gaan.
 4. Het verbetert je zelfbeeld, omdat je weer meer dingen zelf kunt uitvoeren.

En als laatst verbetert het de kwaliteit van leven, want je kunt weer meer zelf. Daar gaan we voor.

Behandeling ergotherapie Amsterdam

Tijdens de behandelingen voor ergotherapie in Amsterdam bij Core Active staat zorg op maat centraal. Onze ergotherapeuten zijn er voor jou en werken samen met andere zorgverleners en/of familie en naasten. Tijdens een intakegesprek zal eerst worden gekeken naar de beperkingen die je ervaart en hoe een op maat gemaakt zorgplan er uit zou komen te zien. Na afloop van het gesprek zullen we met elkaar kijken naar de oplossingen om de beperkingen te verminderen die ergotherapie kan bieden.

We hebben daarnaast verschillende specialisaties in ergotherapie in huis bij Core Active Amsterdam, zoals hand-ergotherapie. Onze in hand- en polsaandoeningen gespecialiseerde ergotherapeut Tara kan naast diagnostiek en oefentherapie ook een spalk aanleveren die de hand ontlast, ondersteunt of corrigeert. Naast handspalken maken we bij Core Active Amsterdam verschillende soorten spalken op maat.

knie fysiotherapeut
Ergotherapie Amsterdam West

Afspraak maken voor ergotherapie Amsterdam

Ergotherapie valt onder de basisverzekering (met aanspraak op het eigen risico). Wij vinden het erg belangrijk dat je snel geholpen wordt, daarom heb je bij ons geen last van lange wachttijden. Met jouw klachten kun je snel terecht bij Core Active. Maak een afspraak of stel je vraag via onze website of bereik ons telefonisch voor ergotherapie in Amsterdam.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas