Kniepijn Amsterdam

Pijn in de knie is een veelvoorkomende en vooral vervelende klacht. Kniepijn zorgen ervoor dat je beperkt bent in je bewegingen. De fysiotherapeuten van Core Active Amsterdam helpen je graag als je last ervaart van kniepijn. Samen met jou wordt er gekeken naar het probleem en vooral naar de mogelijkheden om de pijn in de knie te verbeteren en te herstellen. 

knie fysiotherapeut
knie fysiotherapeut

Vormen van knieklachten

Knieklachten ontstaan vaak als gevolg van een onnatuurlijke beweging of overbelasting van de knie. Verschillende vormen van enkelklachten zijn een verrekte of gekneusde knieband of een gebroken knie, bijvoorbeeld als gevolg van het verstappen of (ernstige) overbelasting. 

Een overbelaste knie herken je aan een doffe en zeurderige of juist scherpe/stekende pijn aan de buitenzijde van de knie. Een pijnlijke knie kan ook het gevolg zijn van overbelasting van de heup. Onze fysiotherapeuten kunnen vaak vaststellen om welke vorm van knieklachten het gaat. Het is van belang om te belasting rustig weer op te bouwen. Een bandage of tape kunnen helpen om de enkel te ondersteunen.

In het geval van een gebroken knie zal de knie eerst veel rust nodig hebben. Daarna kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je helpen om de belasting te doseren en op een verantwoorde en rustige manier te werken aan optimaal herstel van de knie. Het uiteindelijke doel van onze fysiotherapeuten bij Core Active Amsterdam is dat jij geen last meer ervaart van kniepijn. 

Behandeling bij kniepijn Amsterdam

Met behulp van een behandelplan op maat werken we samen met jou aan langdurig herstel van kniepijn. In plaats van symptoombestrijding gaan we op zoek naar het onderliggende probleem en pakken we dat aan. Onze fysiotherapeut zal je oefeningen meegeven die je thuis kunt uitvoeren om de klachten te verminderen.  Het doel is dat jij geen knieklachten meer ervaart. 

knie fysiotherapeut
kniepijn amsterdam

Plan een intake behandeling voor kniepijn Amsterdam

Tijdens een intake behandeling voor de behandeling van kniepijn bij Core Active Amsterdam zullen onze therapeuten met jou in kaart brengen welke klachten je ervaart en wat ertoe heeft geleid dat deze zijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen om kniepijn te verminderen of verhelpen.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas