Rug fysio Amsterdam

Rugklachten kunnen erg vervelend zijn en je dagelijks leven behoorlijk belemmeren. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk de juiste zorg te krijgen. Bij Core Active ben je aan het juiste adres voor professionele rug fysio, specifiek gericht op rugklachten. Onze rug fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugproblemen en hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen met uiteenlopende rugklachten. Indien je last hebt van rugklachten, neem dan contact op met Core Active voor rug fysio in Amsterdam.

Fysiotherapie Amsterdam Nieuw West
Rug fysio Amsterdam

Veelvoorkomende rugklachten voor rug fysio

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn rug, maar de aanleidingen kunnen erg verschillen. Denk aan een verkeerde houding, overbelasting of een nare ongeval. Gelukkig kan een fysiotherapeut helpen bij rugklachten met rug fysio, ook bij Core Active Amsterdam. Wij hebben alvast een aantal veelvoorkomende rugklachten op een rij gezet waarvoor je bij ons terecht kunt:

  1. Lage rugpijn: Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht en kan verschillende oorzaken hebben, zoals een hernia, artrose, overbelasting of een verkeerde houding. Een rugfysiotherapeut kan door middel van oefeningen de pijn verminderen en de mobiliteit van de wervelkolom verbeteren.
  2. Spit: Spit is een plotselinge, hevige pijn in de rug. Het kan ontstaan door bijvoorbeeld tillen, bukken of draaien. Een rugfysiotherapeut kan helpen om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen. Daarnaast kan hij je adviseren over hoe je een volgende spit kunt voorkomen.
  3. Hernia: Een hernia ontstaat wanneer een tussenwervelschijf uitpuilt en op een zenuw drukt. Dit kan zorgen voor pijn en uitstraling naar bijvoorbeeld je been. Een rugfysiotherapeut kan door middel van oefeningen en mobilisaties helpen om de druk op de zenuw te verminderen.
  4. Bekkenklachten: Bekkenklachten kunnen ontstaan door een verkeerde houding, zwangerschap of overbelasting. Een rugfysiotherapeut kan door middel van oefeningen en mobilisaties de pijn verminderen en de stabiliteit van het bekken verbeteren.
  5. Scoliose: Scoliose is een zijwaartse kromming van de wervelkolom. Een rugfysiotherapeut kan door middel van oefeningen en mobilisaties de kromming verminderen en de stabiliteit van de wervelkolom verbeteren.

Rug fysio in Amsterdam bij Core Active

Bij Core Active ben je ervan verzekerd dat je behandeld wordt door een professional die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rug fysio. Samen kijken we naar de oorzaak van je rugklachten en jouw persoonlijke situatie, om een effectieve behandeling op maat te kunnen bieden.

Tijdens de behandeling krijg je ook advies mee over hoe je jouw rug het beste kunt gebruiken en belasten, zodat je rugklachten in de toekomst kunt voorkomen. Ons doel is om jouw rug weer in balans te brengen en de klachten te verminderen of verhelpen, zodat je weer zonder pijn kunt functioneren.

Bij Core Active voor rug fysio in Amsterdam sta jij als patiënt centraal. Onze rug fysiotherapeuten bij Core Active Amsterdam nemen de tijd om naar je te luisteren en samen met jou een behandelplan op te stellen dat past bij jouw klachten en persoonlijke doelen. Zo kun jij werken aan een gezonde rug en een betere kwaliteit van leven.

Als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten, wordt rug fysio bij ons in Amsterdam in de meeste gevallen vergoed. Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, hangt af van jouw verzekering. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

Rug fysio Amsterdam
Rug fysio Amsterdam

Intake behandeling voor rug fysio Amsterdam bij Core Active

Wil je een afspraak maken voor rug fysio in Amsterdam bij Core Active? Dat kan eenvoudig via onze website. Plan een intake behandeling voor rug fysio bij Core Active Amsterdam en onze therapeuten brengen met jou in kaart hoe jouw klachten er uit zien en waar mogelijk vaststellen waar deze vandaan komen. 

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas