Sportfysiotherapie Amsterdam

Voor sportfysiotherapie in Amsterdam ben jij bij Core Active Fysiotherapie aan het juiste adres. We zitten gevestigd op de Baarsjesweg in Amsterdam, vlakbij het Surinamerplein. Sportfysiotherapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Het doel is om weer te kunnen wat jij wil! Dit kan zijn op het gebied van sporten, maar ook werken en de dagelijkse bezigheden, zoals traplopen. Sportfysiotherapie is gericht op zowel het herstel van blessures, als op het behoud van conditie en kracht. Daarnaast speelt de sportfysiotherapeut ook een rol bij de preventie van blessures en het adviseren over het starten met sporten en bewegen. Ben jij op zoek naar een vakkundige fysiotherapeut voor sportfysiotherapie in Amsterdam? Maak dan direct je afspraak. Wij hebben geen wachtlijsten en helpen je graag zo spoedig mogelijk op weg.

Enkelklachten
Sportfysiotherapie Amsterdam

Wat is sportfysiotherapie in Amsterdam bij Core Active?

Bij deze vorm van fysiotherapie ondersteunt onze sportfysiotherapeut in Amsterdam cliënten met sport gerelateerde klachten. Sportfysiotherapie in Amsterdam zorgt ervoor dat bepaalde functies weer kunnen herstellen, klachten worden voorkomen en sportprestaties verbeteren. Onze sportfysiotherapeuten helpen met het juiste advies, training en begeleiding, zodat je spoedig komaf maakt met jouw sport gerelateerde klachten.

Waarom is sportfysiotherapie zo belangrijk?

Het hersteltijd van een blessure kan lang duren, maar met het juiste herstel en begeleiding kunnen we dit proces bevorderen en last van de blessure beperken. Een juist behandelplan is essentieel hiervoor. Fysiotherapie praktijk Core Active met sportfysiotherapie in Amsterdam beschikt over een moderne trainingszaal met de juiste attributen, waar onze sportfysiotherapeut jou de beste begeleiding kan bieden gedurende het herstel.

Voor wie is sportfysiotherapie in Amsterdam geschikt?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures van alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om andere spiergroepen te versterken. Tijdens het onderzoek en de begeleiding kan er bepaald worden of er extra oefeningen en/of trainingen nodig zijn om de blessure in het vervolg te voorkomen. Sportfysiotherapie in Amsterdam bij Core Active is daarom uitermate geschikt voor:

 • Iedereen die een klacht of blessure heeft gekregen tijdens het sporten
 • Iedereen die een klacht of blessure heeft op een andere manier, maar niet zijn of haar eigen sport kan beoefenen

Dit maakt sportfysiotherapie een uitkomst voor veel situaties, klachten en blessures. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer specialistisch en professioneel in hun vak, waardoor ze verschillende blessures kunnen behandelen. Zo kun jij weer snel op de juiste manier sporten. Een aantal voorbeelden van blessures waarvoor jij bij ons in Amsterdam terecht kan voor sportfysiotherapie:

 • Verzwikking enkel
 • Kruisbandruptuur
 • Hamstringblessure
 • Knieblessure
 • Schouderblessure
 • Zweepslag
 • Rugklacht na sporten
 • Runners knee
 • Jumpers knee
Enkelklachten
Rug fysio Amsterdam

Sportfysiotherapie in Amsterdam voor preventie

Naast het behandelen van blessures en sport gerelateerde klachten is sportfysiotherapie in Amsterdam bij Core Active ook geschikt voor preventie. Dit zorgt ervoor dat mensen die graag een sport willen beoefenen maar nog geen ervaring hebben op de juiste manier kunnen trainen. Zo zien we bijvoorbeeld dat mensen die een marathon willen lopen preventief op afspraak komen om een behandelplan op te stellen, waardoor blessures worden vermeden en zij de finish kunnen behalen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor preventief advies, want onze sportfysiotherapeuten in Amsterdam staan graag voor je klaar.

Sportfysiotherapie en de behandeling bij Core Active

De behandeling vindt plaats bij ons op locatie op de Baarsjesweg in Amsterdam. Tijdens de eerste afspraak van sportfysiotherapie in Amsterdam bespreekt onze sportfysiotherapeut uitgebreid met de cliënt. Tevens doen we een onderzoek om de blessures te bepalen. Hierbij kijken we niet enkel naar de klacht, maar ook het ontstaan van de klacht. Aan de hand hiervan maken we een behandelplan op. Communicatie is voor ons zeer belangrijk en met dit behandelplan weet jij direct wat je kunt verwachten. Hierin staat eerlijk advies centraal. Elk individu is anders, waardoor elk behandelplan ook uniek is.

Moderne sportzaal voor sportfysiotherapie in Amsterdam

Bij Fysiotherapiepraktijk Core Active Amsterdam hebben we naast de behandelkamers, ook een moderne sportzaal tot onze beschikking voor sportfysiotherapie. Deze sportzaal is voorzien van moderne sport apparatuur, zoals loopbanden, roeiers, leg press, squat rek, elastieken en vele gewichten. Onder begeleiding met jouw sportfysiotherapeut kan er tijdens je behandeling hier getraind worden met een oefenschema. Deze oefeningen zijn voornamelijk gericht op kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie of lenigheid. Dit oefenschema stelt de sportfysiotherapeut tijdens de sportfysiotherapie op. Onze sportfysiotherapeut begeleidt je tijdens deze oefeningen voor de juiste techniek en het optimaliseren van de oefening. Met een sportfysio-rittenkaart is het tevens mogelijk, buiten je afspraken om, gebruik maken van de sportzaal wanneer je in behandeling bent.

Maak een afspraak voor sportfysiotherapie in Amsterdam

Heb je last van blessures, kamp je met fysieke klachten tijdens het sporten of wil je preventief advies en begeleiding? Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar. Samen gaan jullie aan de slag om met een behandelplan op maat. Een afspraak maken kan eenvoudig via onze website of bel naar 020- 683 44 36. Bij ons heb je geen last van lange wachttijden, waardoor we je al snel kunnen helpen. We zien je graag terug tijdens sportfysiotherapie in Amsterdam bij Core Active.

knie fysiotherapeut

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas