Tarieven

We hebben met alle zorgverzekeraars een contract, behalve met Zorg & Zekerheid. Op de pagina zorgverzekeraars staat een overzicht van de zorgverzekeraars waar fysiotherapiepraktijk Core Active Amsterdam een contract mee heeft afgesloten. 

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van jouw leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie nodig hebt. Je kan je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. 

Vergoeding fysiotherapie 

Jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen 

18 jaar en ouder

Heb je een chronische aandoening? Een operatie valt onder chronische, dan krijg je fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. 

In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen en is wellicht lastig te begrijpen. Vraag bij ons of jouw zorgverzekeraar of jouw aandoening chronisch is. 

Heb je geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed. 

Ergotherapie
Ergotherapie valt onder de basisverzekering, maar wordt in mindering gebracht op je eigen risico. 

Bekkenfysiotherapie
Bij urine-incontinentie krijg je de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.

Oefentherapie
Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijg je de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed.

Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) krijg je de eerste 37 behandelingen oefentherapie vergoed.

Bij COPD krijg je in het eerste behandeljaar de eerste 70 (maximaal) behandelingen vergoed. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

Fysiotherapie vergoed uit aanvullende verzekering
Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering en vergeet niet te kijken of je een eigen bijdrage moet betalen. 

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie bij Zorg & Zekerheid? Dan brengen we de behandeling bij jou in rekening, deze kan jij vervolgens weer indienen bij je verzekeraar. Je verzekeraar vergoedt dan een percentage van de factuur. 

Fysiotherapie pakketten
Niet verzekerd voor fysiotherapie maar wel meerdere fysiotherapie behandelingen nodig? Dan zijn onze particuliere fysiotherapie pakketten met korting misschien iets voor jou. Bespaar geld op je behandelingen bij Core Active Amsterdam.

Tarievenlijst 2022

Een eerste afspraak bestaat bij ons uit een intake en een zitting (60 minuten). Hierdoor kan de therapeut, naast het diagnosticeren van je klacht en het opstellen van een behandelplan; je ook daadwerkelijk behandelen. Houd er rekening mee dat de verzekering hiervoor twee behandelingen rekent.