Ergotherapie Amsterdam West

Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het verbeteren van het functioneren van mensen in hun dagelijkse leven. Bij Core Active in Amsterdam West bieden wij ergotherapie aan. Onze ervaren ergotherapeut behandelt individuen van alle leeftijden die moeite hebben met de uitvoering van alledaagse activiteiten. Lees hieronder meer over ergotherapie in onze praktijk in Amsterdam West, wat ergotherapie inhoudt, wat de doelstellingen zijn en wat de rol van de ergotherapeut is.

ergotherapie amsterdam west
Ergotherapie Amsterdam West

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is gericht op het verbeteren van het functioneren van mensen in hun dagelijkse leven, zowel thuis als op het werk. Het doel van ergotherapie is om de patiënten te helpen hun dagelijkse activiteiten te verbeteren door middel van verschillende technieken, zoals het aanpassen van de omgeving, het trainen van vaardigheden en het aanleren van nieuwe strategieën.

Een voorbeeld van ergotherapie is de behandeling van een patiënt die als gevolg van een beroerte moeite heeft met het gebruik van de linkerarm. De ergotherapeut zal de patiënt helpen bij het trainen van zijn arm om deze weer te kunnen gebruiken voor dagelijkse activiteiten zoals het aankleden, eten en drinken. Dit kan worden gedaan door middel van oefeningen, het aanpassen van de omgeving en het gebruik van hulpmiddelen zoals een armbrace.

Naast het verbeteren van het dagelijks functioneren van individuen, speelt ergotherapie ook een belangrijke rol bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen. Ergotherapeuten kunnen patiënten adviseren over hoe zij hun leefstijl kunnen aanpassen om gezond te blijven en mogelijke problemen te voorkomen. Dit kan variëren van het adviseren over de juiste houding tijdens het werken op een computer tot het aanpassen van de inrichting van een slaapkamer om beter te kunnen slapen.

Ergotherapie kan tevens nuttig zijn voor mensen met psychische problematiek. Het kan helpend zijn bij het verminderen van angst en depressie door middel van activiteitentherapie. Dit kan variëren van het leren van ontspanningstechnieken tot het deelnemen aan creatieve activiteiten, zoals tekenen of schilderen. Daarnaast kunnen ergotherapeuten patiënten helpen bij het leren van copingstrategieën en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Ergotherapie Amsterdam West

Ergotherapie in Amsterdam West

Een belangrijk aspect van ergotherapie is de focus op de individuele patiënt en zijn of haar doelen. Onze ergotherapeut bij Core Active in Amsterdam West werkt nauw samen met patiënten om te begrijpen wat hun problemen zijn en welke doelen zij willen bereiken. Vervolgens stelt zij samen met jou een plan op dat gericht is op het verbeteren van het dagelijkse functioneren. Dit kan variëren van het leren van nieuwe vaardigheden, het aanpassen van de omgeving of het verstrekken van hulpmiddelen. Ieder persoon heeft unieke behoeften en doelen, en ergotherapie biedt maatwerkoplossingen die zijn aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. Door het bieden van deze persoonlijke benadering kan onze ergotherapeut patiënten helpen bij het bereiken van hun doelen en het verbeteren van hun dagelijkse functioneren.

Afspraak maken voor ergotherapie in Amsterdam West

Wil je een afspraak maken voor ergotherapie in Amsterdam West bij Core Active? Dat kan eenvoudig via onze website. Wij vinden het erg belangrijk dat je snel geholpen wordt, daarom heb je bij ons geen last van lange wachttijden. Met jouw klachten kun je snel terecht bij Core Active.

Ergotherapie Amsterdam West

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas

Let op welke zorgverzekeraar jij kiest!

Vanaf 1 januari hebben wij geen contracten meer met de volgende zorgverzekeraars:

  • ASR
  • Caresq
  • CZ
  • Eno: Salland
  • Zorg & Zekerheid


Dat betekent dat u van ons een nota ontvangt, wanneer u bij ons in behandeling bent geweest. U kunt deze dan zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel er dan vergoed wordt, dient u vooraf zelf te controleren bij uw zorgverzekeraar.