Ergotherapie praktijk

Een ergotherapie praktijk is een gezondheidscentrum waar ergotherapie wordt aangeboden. Ergotherapie is een vorm van behandeling die gericht is op het verbeteren van de vaardigheden van mensen met beperkingen in hun dagelijks functioneren. Tijdens een behandeling werkt de ergotherapeut samen met de patiënt om de doelen van de patiënt te bereiken. Dit kan door middel van oefeningen en activiteiten die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

In een ergotherapie praktijk werken ergotherapeuten samen met patiënten om hun doelen te bereiken. Dit kan door middel van oefeningen, massages en andere behandelingen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Ergotherapeuten werken vaak samen met andere professionele zorgverleners, zoals artsen en fysiotherapeuten, om ervoor te zorgen dat de patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Een ergotherapie praktijk is een goede keuze als je op zoek bent naar professionele hulp bij het verminderen van pijn of het verbeteren van jouw vaardigheden. Als je denkt dat ergotherapie voor je geschikt kan zijn, neem dan contact op met Core Active. Core Active in Amsterdam is de ergotherapie praktijk waar jij moet zijn voor de ergotherapie. Maak nu een afspraak op onze website. Wij werken niet met wachtlijsten, waardoor je direct wordt geholpen.

ergotherapie amsterdam west
Ergotherapie praktijk

Waarom een ergotherapie praktijk inschakelen voor hulp?

Er zijn verschillende redenen waarom je een ergotherapie praktijk zou kunnen inschakelen voor hulp:

  • Als je beperkingen hebt in jouw dagelijks functioneren, zoals problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, problemen met het gebruik van je handen of problemen met het onthouden van dingen of het organiseren van de dag.
  • Als je pijn hebt in de handen of polsen of als je problemen hebt met de beweeglijkheid of kracht van de handen.
  • Als je na een ongeval, ziekte of operatie beperkingen heeft opgelopen in je dagelijkse functioneren en wilt werken aan het verbeteren van je vaardigheden.
  • Als je wilt leren omgaan met een beperking of aandoening op een manier die voor je werkt.

Hoe kan onze ergotherapeut je helpen in onze ergotherapie praktijk?

Onze ergotherapeut bij Core Active, jouw ergotherapie praktijk, kan voor verschillende dingen zorgen, afhankelijk van de behoeften en doelen van de patiënt. Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat onze ergotherapeut kan doen:

  • Helpen met oefeningen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, wassen en eten.
  • Oefeningen geven om de beweeglijkheid en kracht van de handen te verbeteren.
  • Advies geven over hulpmiddelen die het functioneren kunnen verbeteren.
  • Leren hoe je om kunt gaan met een beperking of aandoening op een manier die voor je werkt.
  • Het verminderen van de pijn in de handen of polsen door de juiste oefeningen voor onder andere artrose, peesontstekingen en verstuikingen.

Ergotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het behouden van of het verbeteren van de algehele conditie.

Handtherapie in onze ergotherapie praktijk

Onze ergotherapeut Tara is ook gespecialiseerd in handtherapie. Handtherapie is een vorm van ergotherapie die gericht is op het behandelen van problemen met de handen en polsen. Deze problemen kunnen ontstaan door ziekte, verwonding, of overbelasting. Onze ergotherapeut helpt je graag om bewegingen en functies van de handen en polsen te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van oefentherapie, het aanpassen van hulpmiddelen, of het geven van advies over houding en beweging. Onze handtherapeut is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, daarom kunnen we gerichte behandelingen aanbieden. Indien je ook graag een afspraak wil maken bij onze handtherapeut Tara, neem dan gerust contact met ons op via onze website. .

Ergotherapie in basisverzekering

In veel gevallen is ergotherapie inbegrepen in de basisverzekering. Dit betekent dat mensen die hiervan gebruik willen maken, deze behandeling kunnen verkrijgen zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen. Dit maakt het voor veel mensen toegankelijk om te profiteren van de voordelen van ergotherapie.

Ergotherapie praktijk
Ergotherapie praktijk

Core Active is jouw ergotherapie praktijk

Core Active is de ergotherapie praktijk waar we je verder kunnen helpen. Daarnaast bieden we nog een breed scala aan andere behandelingen, waaronder sportfysiotherapie en dry needling. De fysiotherapeuten van Core Active werken samen met de cliënt om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de cliënt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit oefentherapie, massagetherapie, of het geven van advies over houding en beweging. Naast behandelingen, biedt Core Active ook preventieve zorg. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor een ergonomisch advies op het werk, of voor begeleiding bij het opstarten van een sportprogramma. Core Active streeft ernaar om de cliënten zo snel mogelijk te laten terugkeren naar hun oude niveau van functioneren. Dit doen we door middel van effectieve behandelingen en het geven van praktische adviezen. 

Ben je op zoek naar een ergotherapie praktijk of fysiotherapeut die zich richt op het behandelen van klachten met resultaat? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactformulier.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas