Enkelklachten

Pijn in de enkel is een veelvoorkomende en vooral vervelende klacht. Enkelklachten zorgen ervoor dat je beperkt bent in je bewegingen. De fysiotherapeuten van Core Active Amsterdam helpen je graag als je last ervaart van enkelklachten. Samen met jou wordt er gekeken naar het probleem en vooral naar de mogelijkheden om de pijn in de enkel te verbeteren en te herstellen. Aarzel dus niet om contact op te nemen met Core Active, als je last hebt van enkelklachten. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

knie fysiotherapeut
Fysiotherapie Amsterdam Nieuw West

Vormen van enkelklachten

Enkelklachten ontstaan vaak als gevolg van een onnatuurlijke beweging of overbelasting van de enkel. Verschillende vormen van enkelklachten zijn een verstuikte of verzwikte enkel, gescheurde enkelband of een gebroken enkel, bijvoorbeeld als gevolg van het dubbelklappen van de enkel. 

In de meeste gevallen is er echter sprake van een verzwikte enkel. Een verzwikking is te herkennen aan een pijnlijke zwelling. Soms is het moeilijk om op het eerste gezicht vast te stellen of er sprake is van een verstuiking of een verzwikking. Onze fysiotherapeuten kunnen vaak vaststellen om welke vorm van enkelklachten het gaat. In beide gevallen doe je er goed aan om te enkel zoveel mogelijk rust te geven. 

In het geval van een gescheurde enkelband of een gebroken enkel zal de enkel eerst veel rust nodig hebben. Daarna kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je helpen om de belasting te doseren en op een verantwoorde en rustige manier te werken aan optimaal herstel van de enkel. 

Waarom enkelklachten verhelpen

Indien je last hebt van enkelklachten is het prettig om fysiotherapie te nemen, aangezien wij je kunnen helpen om je klachten te verminderen. De pijn wordt minder en je bewegingsvrijheid komt weer terug. Dit zorgt ervoor dat je ook weer makkelijker activiteiten kunt uitvoeren of een langere stuk kunt lopen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je uithoudingsvermogen en spierkracht stijgt.

Enkelklachten
Rug fysio Amsterdam

Behandeling bij enkelklachten

Wanneer er sprake is van enkelklachten als het gevolg van een verstuiking of verzwikking zul je er goed aan doen om zoveel mogelijk rust te nemen en de enkel niet te zwaar te belasten. De enkelklachten zullen dat meestal vanzelf wegtrekken. Het is van belang om te belasting rustig weer op te bouwen. Een bandage of tape kunnen helpen om de enkel te ondersteunen.

Bij enkelklachten als gevolg van een gescheurde enkelband of een gebroken enkel is het eerst van belang om de enkel volledig te laten herstellen door veel rust en de belasting daarna beetje bij beetje op te bouwen. Fysiotherapie kan helpend zijn wanneer de klachten toch aan blijven houden. Denk aan aanhoudende pijn of een zwakke en/of dikke enkel, ook als je de enkel niet overbelast. 
Met behulp van een behandelplan op maat werken we samen met jou aan langdurig herstel van enkelklachten. In plaats van symptoombestrijding gaan we op zoek naar het onderliggende probleem en pakken we dat aan. Het doel is dat jij geen enkelklachten meer ervaart. 

Plan een intake behandeling voor jouw enkelklachten

Tijdens een intake behandeling voor de behandeling van enkelklachten bij Core Active Amsterdam zullen onze therapeuten met jou in kaart brengen welke klachten je ervaart en wat ertoe heeft geleid dat deze zijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen om enkelklachten en pijn te verminderen. Na deze intakegesprek hebben we een behandelplan op maat en helpen we je met de juiste oefeningen om komaf te maken van jouw enkelklachten. Iedere klacht is uniek, waardoor we echt kijken naar jouw probleem om het beste resultaat te kunnen leveren. Maak nu een afspraak via onze website, mail of bel ons direct. Onze fysiotherapeuten stana direct voor je klaar, want wij werken namelijk niet met een wachtlijst. Bij ons heb je binnen no-time een afspraak, waardoor je snel jouw klachten kunt laten verminderen.

psychosomatische fysiotherapie amsterdam

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas