Rugpijn Amsterdam

Welkom bij Core Active, jouw fysiotherapeut voor rugpijn in Amsterdam. Rugpijn is een veelvoorkomende klacht bij mensen. Een vervelende pijn in je rug kan ervoor zorgen dat handelingen zeer onaangenaam worden. Indien je last hebt van rugpijn raden we het aan om een afspraak te maken bij onze fysiopraktijk in Amsterdam. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in rugpijnklachten. Maak gauw een afspraak via onze website en we zien je graag binnenkort.
Medical taping Amsterdam
knie fysiotherapeut

Wat kun je doen tegen rugpijn in Amsterdam?

Rugpijn is een veel voorkomend probleem, zowel in Amsterdam als daarbuiten. Rugklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, van een ongeluk tot aan een slechte houding. In de meeste gevallen is de oorzaak van rugpijn niet ernstig en kan de pijn met behulp van fysiotherapie worden verlicht of zelfs geheel verdwenen. Fysiotherapeuten zijn getraind in het herkennen van de oorzaken van rugpijn en kunnen je helpen om jouw klachten te verminderen of zelfs geheel op te lossen.

Rugpijn Amsterdam: zo ontstaat rugpijn

In sommige gevallen is rugpijn het gevolg van een ongeluk of blessure. Bijvoorbeeld, wanneer je per ongeluk jouw rug bezeert tijdens het tillen van iets zwaars. In dergelijke gevallen is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen, omdat er sprake kan zijn van beschadiging van de wervelkolom of andere ernstige problemen. Echter, in de meeste gevallen is de oorzaak van rugpijn niet ernstig en kan de pijn met behulp van fysiotherapie worden verlicht of zelfs geheel verdwenen.

Rugklachten kunnen ook ontstaan door een slechte houding of beweging. Wanneer je bijvoorbeeld veel tijd doorbrengt op je telefoon, achter de computer of tv, kan dit ervoor zorgen dat je nek en schouders verkrampen. Dit kan leiden tot pijn in de bovenrug en schouderbladen. Gelukkig is dit soort rugpijn vaak makkelijk op te lossen met behulp van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten kunnen je leren om beter te bewegen en je houding te corrigeren, waardoor je snel verlichting ervaart.

knie fysiotherapeut
Rug fysio Amsterdam

Rugpijn Amsterdam: last van reuma of artrose

In sommige gevallen kan rugpijn ook optreden door een aandoening zoals artrose of reuma. Artrose is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen tussen twee wervels langzaam afbrokkelt. Dit kan leiden tot pijnlijke gewrichten en stijfheid in de rug. Reuma is een chronische aandoening waarbij het immuunsysteem het lichaamseigen weefsel aanvalt, waardoor ontsteking en pijn optreden. Beide aandoening kunnen leiden tot ernstige rugklachten die vaak moeilijk te behandelen zijn met fysiotherapie alleen. In dergelijke gevallenfysiotherapie vaak samengewerkt met andere therapievormen on optimaal resultaat te bereiken. Wij werken samen met de juiste partners om je verder te helpen in jouw klachten. Aarzel dus niet om een afspraak te maken voor een behandelplan op maat.

Fysiotherapie bij het reduceren van rugpijn in Amsterdam

Fysiotherapie is een effectieve manier om rugpijn te behandelen. Na het maken van een afspraak volgt een intake, waarbij we kijken hoe we jouw pijnklachten kunnen verminderen. Hierna begint de behandeling. We kijken naar bewegingstechnieken, verschillende oefeningen en nog veel meer om je spieren en wervels weer soepeler te maken. Daarnaast hecht Core Active een grote waarde klanttevredenheid, communicatie en vakkundigheid. Tevens heb je bij ons geen wachtlijst, waardoor je snel aan de beurt bent voor een afspraak. We zien je graag terug bij Core Active in Amsterdam voor jouw rugpijn.
Rug fysio Amsterdam

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas