Psychosomatische fysiotherapie Amsterdam

Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op de behandeling van lichamelijke klachten die te maken hebben met psychische factoren. Bij Fysiopraktijk Core Active in Amsterdam bieden wij psychosomatische fysiotherapie in Amsterdam aan om patiënten te helpen bij het verminderen van klachten en het verbeteren van hun welzijn. Onderstaand lees je meer over wat psychosomatische fysiotherapie is, hoe het werkt en hoe wij je kunnen helpen. Maak nu een afspraak voor psychosomatische fysiotherapie in Amsterdam bij Core Active.

Fysiotherapie Amsterdam Nieuw West
Ergotherapie Amsterdam West

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op de behandeling van klachten die zowel fysieke als psychische oorzaken hebben. Het kan hierbij gaan om klachten als chronische pijn, spanningsklachten, hyperventilatie en vermoeidheid. Vaak hebben deze klachten te maken met stress, angst of andere psychische factoren. Psychosomatische fysiotherapie richt zich op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Psychosomatische fysiotherapie begint met een uitgebreide intake, waarbij we jouw klachten bespreken en onderzoeken. We kijken naar de manier waarop je beweegt en naar de spanning in je spieren. Ook bespreken we eventuele psychische factoren die een rol spelen bij je klachten. Op basis van deze informatie maken we een behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke klachten en behoeften.

Psychosomatische fysiotherapie Amsterdam bij Core Active

Bij Fysiopraktijk Core Active werken we met verschillende behandelmethoden om psychosomatische klachten te behandelen. Deze methoden kunnen bestaan uit fysiotherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en psycho-educatie.

psychosomatische fysiotherapie amsterdam
psychosomatische fysiotherapie amsterdam

Fysiotherapie

Fysiotherapie is vaak onderdeel van het behandelplan bij psychosomatische klachten. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van deze klachten en kunnen je helpen bij het verminderen van pijn en spanning in het lichaam. We maken hierbij gebruik van verschillende technieken, zoals massage, mobilisaties en oefentherapie.

Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

Ontspanningsoefeningen zijn gericht op het verminderen van spanning in het lichaam. Deze oefeningen kunnen helpen bij het verminderen van psychosomatische klachten zoals hyperventilatie en spanningshoofdpijn. Onze fysiotherapeuten kunnen je leren hoe je deze oefeningen kunt uitvoeren. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van angst en spanning.

Intake behandeling voor psychosomatische fysiotherapie bij Core Active Amsterdam

Wil je een afspraak maken voor de psychosomatische fysiotherapie in Amsterdam bij Core Active? Dat kan eenvoudig via onze website. Wij vinden het erg belangrijk dat je snel geholpen wordt, daarom heb je bij ons geen last van lange wachttijden. Met jouw klachten kun je snel terecht bij Core Active voor psychosomatische fysiotherapie in Amsterdam.

Medical taping Amsterdam

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas