Pijn in scheenbeen

Voel jij een zeurende pijn te hoogte van je scheenbeen die maar niet over lijkt te gaan? Dan is er een kans dat je te maken hebt met een scheenbeenblessure die pijn in je scheenbeen veroorzaakt. De fysiotherapeuten van Core Active helpen je graag als je last ervaart van scheenbeenblessures. Samen met jou wordt er gekeken naar het probleem en vooral naar de mogelijkheden om de pijn in het scheenbeen te verbeteren en te herstellen. Voor pijn in scheenbeen moet je bij Core Active Amsterdam zijn.

Fysiotherapie Amsterdam Nieuw West
Rug fysio Amsterdam

Vormen van pijn in scheenbeen

Pijn in het scheenbeen kan een teken zijn van shint splint of scheenbeenvliesontsteking. Hierbij is er sprake van een stressreactie van het botweefsel als gevolg van overmatige trekkrachten van de spieren die aan de binnenzijde van het scheenbeen zitten. Pijn in het scheenbeen beginnen vaak geleidelijk. Eerst zal de pijn wegtrekken wanneer men rustiger aandoet. Later zal de pijn steeds vaker en langduriger aanwezig zijn. 

Hoe ontstaan scheenbeenklachten?

Scheenbeenklachten zijn vaak het gevolg van hardlopen. Vooral onervaren hardlopers lopen het risico op klachten rondom pijn in het scheenbeen, bijvoorbeeld door te snel opbouwen of een verkeerd loopschema. Ook het (hard)lopen op verkeerde schoenen leiden tot pijnklachten. Het is dan ook van belang om goede schoenen aan te schaffen die passen bij jouw type voet, training en ondergrond om pijn in het scheenbeen te voorkomen. Vrouwen hebben een groter risico op pijn in het scheenbeen dan mannen. Andere oorzaken van scheenbeenblessures zijn: 

  • Overmatige beweeglijkheid in enkel- en heupgewricht
  • Zwakte van de onderbeenspieren 
  • Onvoldoende stabiliteit en kracht in romp en benen
  • Overgewicht 

Behandeling van pijn in het scheenbeen 

Bij een scheenbeenblessure is rust nemen niet voldoende om te klachten te laten verdwijnen. Je zult zien dat de pijn in het scheenbeen snel terugkeert tijdens het wandelen of hardlopen. Daarom is het van belang om te laten onderzoeken waar de klachten vandaan komen. 

Onze fysiotherapeuten van Core Active Amsterdam onderzoeken graag met jou wat de oorzaak is van de pijn en welke behandeling zal leiden tot langdurig herstel van pijn in het scheenbeen. Denk hierbij aan (een combinatie van) dry needling en massage van de kuitspieren en scheenbeenspieren. Daarnaast kan het losmaken van de gewrichten in de voet, enkel, knie en heup effectief zijn bij behandeling van pijn in het scheenbeen. Tot slot geven onze specialisten graag sport specifiek advies met betrekking tot het opbouwen van hardlopen en het versterken van de spieren. 

knie fysiotherapeut
Pijn in scheenbeen

Plan een intake behandeling voor pijn in scheenbeen

Tijdens een intake behandeling voor de behandeling van pijn in scheenbeen bij Core Active Amsterdam zullen onze therapeuten met jou in kaart brengen welke klachten je ervaart en wat ertoe heeft geleid dat deze zijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen pijn in het scheenbeen te verminderen. Maak nu een afspraak met onze fysiotherapeut voor pijn in scheenbeen en zorg ervoor dat de pijn weer verdwijnt. Wij staan voor je klaar. 

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas