Dry needling Amsterdam

Core Active Fysiotherapie beidt dry needling Amsterdam behandelingen aan. Dry needling is een zeer effectieve manier om pijnlijke en verkrampte spieren snel te laten ontspannen. Dit resultaat is langdurig, waardoor de pijn voor een langere periode wegblijft. Onze fysiotherapeuten helpen je graag verder met dry needling in Amsterdam-West. Maak een afspraak voor een dry needling behandeling bij onze fysiopraktijk in Amsterdam.

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe manier van fysiotherapie. De methode dry needling wordt toegepast om stijve spieren te laten ontspannen, zodat de pijn en kramp in de spier verdwijnt. De fysiotherapeut met een specialisatie in dry needling plaatst een droog naaldje in de spier. Dit zorgt ervoor dat de spier geprikkeld wordt. Door deze prikkeling kan de spier ontspannen en wordt de pijn aanzienlijk verminderd. Vaak wordt dry needling in combinatie met een andere behandelvorm toegepast.

Pijn in scheenbeen
Dry needling Amsterdam

Het ontstaan van pijn in de spier

Dry needling Amsterdam is geschikt voor spierverharding. Spierverharding is een hard aanvoelende knoop in een spier die pijn in het lichaam kan veroorzaken. De klachten die uiten bij een spierverharding zijn:

 • Pijn in een spier met of zonder uitstraling naar een deel in het lichaam
 • Stijfheid
 • Verminderde kracht bij aanspannen van een spiergroep
 • Pijnklachten
 • Andere reacties, waaronder zweten, rillerig of koude handen

Deze spierverhardingen of knopen in de spieren kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende situaties zijn:

 • Een verkeerde beweging
 • Een ongeluk
 • Een verkeerde houding
 • Overbelasting bij sporters
 • Beschadiging van weefsel door een letsel of hernia
 • Psychologische factoren, zoals depressie of moeheid
 • Slaaptekort

Waarvoor is dry needling Amsterdam mogelijk?

Dry needling Amsterdam kan toegepast worden op verschillende spieren. Hierbij kun je denken aan spieren in de schouder, nek, hamstring of bil. Daarnaast kan dry needling ook geschikt zijn voor andere spiergroepen. Graag adviseren we je om contact met ons op te nemen, zodat we kunnen kijken hoe we jou kunnen helpen met dry needling Amsterdam.

Wat doet een fysiotherapeut bij een dry needling behandeling?

Ten eerste starten we met een gesprek en onderzoeken we de spier waar de klachten zich bevinden. Hierbij stellen we vast welke spier deze klachten veroorzaakt. In deze spieren zoeken we naar de knoop of verharding, zodat we exact weten waar de pijn ontstaat. Zodra we de locatie hebben gevonden, start de fysiotherapeut met de dry needling van de spier. Na het toepassen van deze methodiek geeft de fysiotherapeut oefeningen en adviezen mee die je thuis kunt doen voor het snelste en beste resultaat.

Medical taping Amsterdam
Rug fysio Amsterdam

Doet dry needling pijn?​

Wellicht klinkt het eng dat je een prikje krijgt in de spier, echter wordt de dry needling behandeling in onze praktijk vaak als pijnloos ervaren. Wel kan het zijn dat de spier samentrekt tijdens het prikje wat een kleine doffe pijn kan geven, echter is dit vaak van korte duur. Daarnaast is een dry needling behandeling door een professionele fysiotherapeut aan te raden, zodat de behandeling correct wordt uitgevoerd. Onze fysiotherapeuten werken zeer professioneel en zorgen ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk wordt uitgevoerd.

Heeft dry needling Amsterdam bijwerkingen?

Dry needling in Amsterdam bij Core Active is niet gevaarlijk, wel kan het enkele bijwerkingen geven. De bijwerkingen die op kunnen treden zijn bijvoorbeeld:

 • Een beurs gevoel
 • Spierpijn in de behandelde spier
 

Onze fysiotherapeuten geven na de dry needling behandeling in Amsterdam adviezen en oefeningen mee, zodat het herstel snel en soepel verloopt.

Het verschil tussen dry needling en accupunctuur

Bij acupunctuur worden meerdere naadjes opervlakkig in de huid geplaatst. Gedurende acupunctuur blijven deze naaldjes een enige tijd zitten om de energiebanen van het lichaam te beïnvloeden. Bij dry needling wordt vaak één naald gebruikt om kortdurig de spier te prikkelen.

Vergoeding van dry needling Amsterdam

In principe valt dry needling onder een normale fysiotherapiebehandeling. Indien je aanvullend bent verzekerd met fysiotherapie, vallen de kosten onder dit pakket. Wel raden we aan om dit altijd even na te vragen bij jouw verzekeraar. Indien je niet aanvullend bent verzekerd voor dry needling Amsterdam worden de kosten niet vergoed via de verzekeraar. In dit geval is het mogelijk om alsnog een behandeling in te plannen en verwijzen we je graag naar onze tarievenlijst.

Fysiotherapie Amsterdam Oud Zuid

Dry needling Amsterdam door Core Active Fysiotherapie

Dry needling Amsterdam is een ideale behandelmethode voor iedereen die last heeft van knopen in de spieren. De fysiotherapeuten van Core Active behandelen dagelijks verschillende cliënten met dry needling om de pijn te verzachten. Indien u ook van uw spierpijn af wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij streven er naar om je al binnen 48 uur te helpen. Een afspraak maken kan via onze website of bel direct naar 020 68 344 36.

Neem vandaag nog contact met ons op, dan zorgen wij dat je direct geholpen kan worden.

Wat onze klanten zeggen

5/5

Goed geholpen bij Core Active Amsterdam. Nooit lekker naar de fysio, maar als je merkt dat t helpt, dan is dat het beetje ongemak zeker waard. Aardige fysiotherapeut ook.

– Adrie

5/5

Tijdens het thuiswerken veel last van mijn nek gekregen. Ben enorm goed door Friso geholpen middels Dry Needling. Mijn nekklachten zijn volledig verholpen.

– Nienke

5/5

Net 2x geweest voor last aan rug, schouders en mega prettig en goed geholpen. Super chill dat ze ook dry needling doen. Vind ik altijd erg effectief! Fijne mensen daar ook zeg.

– Simone

5/5

Toen ik aan het trainen was voor de Berlijn marathon kreeg ik een knieblessure. Na 4 behandelingen (en een berg oefeningen voor thuis!) had ik geen klachten meer en heb ik de marathon moeiteloos uitgelopen. Ik raad iedereen Core-Active aan voor sportblessures.

– Ronald

5/5

Goede, vriendelijke en kundige fysiotherapeuten die met je meedenken. Erg blij mee!

– Astrid

5/5

Physiotherapist Friso van Klink helped my shoulder injury which had caused discomfort for more than a year. He made a knowledgeable analysis, used dry needling effectively to activate my inflamed muscles which combined with easy do at home exercises solving my issue. I highly recommend his expertise!

– Thomas