Medical taping bij hooikoorts

Medical taping bij hooikoorts

MEDICAL TAPING TEGEN HOOIKOORTS KLACHTEN

Deel deze post

Hooikoortsklachten ontstaan vaak al in de lente. Het stuifmeel van planten, bomen of grassen triggeren deze hooikoortsklachten waardoor er allergische reacties ontstaan aan de luchtwegen, huid en darmen. 

Deze hooikoortsklachten zijn vervelend en kunnen worden verlicht door medicatie en/of medical taping gefocust op hooikoorts.

Hier bij Fysiotherapie Core Active Amsterdam bieden wij medical taping voor het verlichten van de hooikoortsklachten aan.

De symptomen van hooikoortsklachten 

Door hooikoorts kan je last krijgen van jeuk aan de neus en ogen, tranende ogen en vaak een verstopte neus in combinatie met niezen. Deze klachten ontstaan vaak in het ‘pollenseizoen’, de bloeiperiode van planten, bomen of grassen.

Medical taping tegen hooikoortsklachten

Fysiotherapie Core Active biedt medical taping aan voor het verminderen van hooikoortsklachten. De tape wordt als een X vorm tussen de schouderbladen aangebracht op de rug. Deze taping methode heeft een histamine verlagende werking waardoor de allergische reactie verminderd wordt.

In de meeste gevallen zijn 2 tot 3 behandelingen (1 keer per week) voldoende om deze hooikoortsklachten dusdanig te verlichten. 

Vergoeding van medical taping tegen hooikoortsklachten

Voor de behandeling met medical taping heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Je kan middels de onderstaande knop een afspraak maken voor deze behandeling.

De kosten voor medical taping tegen hooikoorts bedraagt €26,00 per behandeling.