Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

fysiotherapie Amsterdam Oud West

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bij een zwangerschap komt een hoop kijken. Van fysieke tot hormonale veranderingen, er vindt een grote transformatie plaats voor het vrouwelijk lichaam. Core Active biedt fysiotherapie aan voor tijdens en na de zwangerschap.

Het kan zo zijn dat de zwangerschap, naast alle mooie dingen, ook enige klachten en beperkingen veroorzaakt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld last krijgen van je rug en/of bekkenstreek. Door te lang staan, zitten, lopen, bukken, tillen en/of traplopen kunnen deze klachten erger worden. 

Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap kan een goede ondersteuning zijn bij het oplossen van deze moeilijkheden.

Bij Fysiotherapie Core Active Amsterdam is momenteel een fysiotherapeut werkzaam die gespecialiseerd is in zwangerschaps- en bekkenbodemklachten.

Klachten tijdens de zwangerschap

Klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan worden door de fysiotherapeut tijdens de intake uitgebreid en duidelijk in kaart gebracht. Zo zal er gekeken worden naar de specifieke klacht, de houding en hoe de patiënt zich beweegt.

Op basis van de uitkomsten tijdens deze intake wordt vervolgens een behandelplan opgesteld voor fysiotherapie tijdens de zwangerschap.

Dit behandelplan zal bestaan uit gerichte oefeningen en adviezen die erop gericht zijn dat de klachten dusdanig worden opgelost dat de zwangerschap prettiger wordt doorstaan.

Klachten na de zwangerschap

Ook na de zwangerschap kunnen klachten blijven bestaan of zelfs ontstaan. In dit geval zal de fysiotherapeut jou begeleiden met fysiotherapie na de zwangerschap, gericht op het verbeteren van de spierkracht en optimaliseren van de functie van de bekkenspieren.

Door onder andere het geleidelijk opbouwen van het sporten kunnen activiteiten in het dagelijks leven weer hervat worden.

power mama

Daarnaast starten we dit jaar ook met de POWERMAMA workouts in onze andere studio: The Workout Studio. 

Tijdens deze post- en prenatale trainingen wordt er gefocust op het voorkomen van zwangerschapsklachten en het versterken van de bekkenbodem spieren. Inclusief speciale BYB lessen: Bring Your Baby! Houd vooral de socials van The Workout Studio hiervoor in de gaten:
Facebook

Instagram

Bij fysiotherapiepraktijk Core Active Amsterdam in de Baarsjes beschikken wij over de juiste expertise om jou te helpen -door middel van fysiotherapie- de periode zowel tijdens als na de zwangerschap zo prettig en (fysieke) klachtenvrij te ervaren, zodat jij kan genieten van dit prachtige proces.

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.
Neem contact met ons op