Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap

knie fysiotherapeut

Deel deze post

Bij een zwangerschap komt een hoop kijken. Van fysieke tot hormonale veranderingen, er vindt een grote transformatie plaats voor het vrouwelijk lichaam. Het kan zo zijn dat de zwangerschap, naast alle mooie dingen, ook enige klachten en beperkingen veroorzaakt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld last krijgen van je rug en/of bekkenstreek. Door te lang staan, zitten, lopen, bukken, tillen en/of traplopen kunnen deze klachten erger worden. 

Fysiotherapie tijdens en na de zwangerschap kan een goede ondersteuning zijn bij het oplossen van deze moeilijkheden.

Workout Mama lessen + Programma

In één van onze sportstudio’s: The Workout Studio op de Albert Cuypstraat bieden we Workout Mama lessen + Programma’s aan. Dit is geschikt voor vrouwen van alle trimesters, het maakt dus niet uit hoeveel weken je zwanger bent.

Ben je zwanger en wil je graag in beweging blijven? Of ben je net bevallen en wil je weer starten met trainen? Dan zijn de Workout Mama lessen van The Workout Studio wat voor jou! Veel voorkomende zwangerschap en postpartum klachten kunnen namelijk verlicht of zelfs voorkomen worden door inzet van de (kracht)training en gerichte beweging. 

De Workout Mama lessen van The Workout Studio zijn speciaal ontwikkeld om veilig te blijven trainen en klachten tijdens of na je bevalling zo veel mogelijk te verkleinen. Het kan spannend en lastig zijn om tijdens je zwangerschap of na de bevalling weer te sporten, daarom staan wij voor je klaar met kennis en persoonlijke begeleiding.

Voordelen van (post)natale fitness.
Werken aan je fysieke en mentale gezondheid heeft veel voordelen, we sommen er een aantal voor je op:

 • Verlaagde kans op nek-, (lage)rug, en bekkenpijn of incontinentie
 • Verlaagde kans op zwangerschapsdiabetes
 • Je conditie loopt minder snel terug
 • Gezonde gewichtstoename en groei van de placenta
 • Grotere kans op een sneller verloop van de bevalling en herstel; better in, better out

Beter slaapkwaliteit
Daarnaast ben je mentaal weerbaarder als je zorgt voor een sterk gestel en in beweging blijft. Het is namelijk niet niks, mama worden. Vanuit deze gedachte hebben wij de Workout Mama ontwikkeld: om je te ondersteunen en begeleiden.

De focus van de Workout Mama
Tijdens de trainingen focussen we op het gebruik van de ademhaling om de druk op de buikwand te verminderen en leren we de bekkenbodemspieren goed aan- en ontspannen. Onze ervaren trainers hebben opleidingen gevolgd bij Sterkher en/of Core Academy en weten precies waar jij aanpassingen nodig hebt.

We trainen in kleine groepen van maximaal 10 dames. Op die manier kunnen we veel persoonlijke aandacht geven.

BYB  –  Bring Your Baby!
Moeite met oppas vinden na je bevalling? Gelukkig mag je naar alle lessen jouw baby meenemen! De Mama Workouts zijn geschikt tot 6 maanden na je bevalling, waarbij de focus ligt op herstel en ademhaling.

Tarieven
De Workout Mama lessen zijn gewoon te boeken met alle abonnementen en rittenkaarten. Wil je eerst een paar lessen proberen? Koop dan de Try Out Deal, 3 lessen voor € 21.

10 Weeks Workout Mama Programma
Wil je blijven sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet goed wat wel en niet mag. Doe mee met het Workout Mama programma. Onze gecertificeerde pre & postnatale trainers begeleiden jou 10 weken lang. 

Wat kan je verwachten? 

 • 1 vaste training per week meet een vaste groep
 • Onbeperkt toegang tot alle Workout Mama + Power lessen
 • Persoonlijke intake call
 • 5 seminars over bekkenfysio, fysiologie & krachttraining, zwangerschapsyoga, postpartum plan & voeding. 
 • Trainingsplan
 • Handleiding & Factsheets


Facebook


Instagram


Neem contact met ons op