Dry needling, wat is dat precies?

Dry needling, wat is dat precies?

Rug fysio Amsterdam

Deel deze post

Fysiotherapie Core Active Amsterdam biedt ook dry needling therapie aan, hier in Amsterdam oud west. Deze behandeling is een effectieve manier om spierproblemen te verhelpen en een verminderde functie van de spier tegen te gaan.

Wanneer je regelmatig last hebt stijve of zelfs pijnlijke spieren kan dry needling de oplossing zijn voor jouw klachten. Deze klachten kunnen zonder duidelijke oorzaak zijn ontstaan, maar ook na trauma en/of operatie.

Hoe gaat dry needling in zijn werk?

Dry needling wordt ingezet om spierspanning te verminderen en daarmee de pijn te doen laten afnemen.

Maar hoe gaat het dan in zijn werk? Samen met de fysiotherapeut wordt er gekeken waar de pijnlijke spierknopen zich precies bevinden. Vervolgens plaatst de therapeut een naald in de pijnlijke spier, waardoor de spier getriggerd wordt en als ware gedwongen wordt om te ontspannen

Hoe wordt dry needling ervaren?

De behandeling wordt verschillend ervaren. Het daadwerkelijk prikken met de naald is vrijwel gevoelloos. Zodra de naald die spierknoop raakt ontstaat er een korte samentrekking van de spier dat kan leiden tot een doffe pijn waarna de spier weer ontspant.

Een juiste, door een professional uitgevoerde behandeling is niet gevaarlijk. Dry needling kent enkele mogelijke bijwerkingen zoals een beurs gevoel en of/spierpijn in de behandelde spier. Daarnaast krijg je na de behandeling adviezen en oefeningen mee voor het verdere herstel.

Vergoeding van Dry needling

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Wanneer je aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent, vallen de kosten hier in principe ook onder.

Als je niet aanvullend verzekerd bent worden deze kosten dus niet vergoed. In dat geval verwijzen we je graag door naar onze particuliere fysiotherapie pakketten waar je meerdere behandelingen kan inplannen voor een voordeliger tarief.
Particuliere fysiotherapie pakketten