Fysiotherapie na Corona

Fysiotherapie na Corona

knie fysiotherapeut

Deel deze post

Het wordt met de tijd steeds duidelijker dat het Corona virus een enorm grote aanslag op het lichaam heeft. Dit geldt voor zowel de ex-corona patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen als de groep mensen die de infectie thuis doorstaan heeft. Fysiotherapie Core Active biedt hulp, advies en begeleiding met als doel de ex-corona patiënt te begeleiden naar een volledig herstel.

Wat kan fysiotherapie voor jou betekenen na corona?

Patiënten die dusdanig ziek zijn geweest door Corona, kunnen – met een verwijzing van een arts – hulp door middel van fysio- en ergotherapie ontvangen. Een fysio- en/of ergotherapeut kan de hulp, advies en begeleiding bieden met als doel de ex-corona patiënt te begeleiden naar een volledig herstel zodat hij of zij niet langer last heeft van de klachten die zijn ontstaan als nasleep van de COVID-19 infectie.

Voorbeelden van deze klachten zijn onder andere vermindering in kracht, energie, benauwdheid, vermoeidheid en uithoudingsvermogen. Echter deze klachten kunnen ook bestaan uit het moeite hebben met dagelijkse activiteiten zoals eten en jezelf aan- en uitkleden.

De fysio- en ergotherapeuten bij Fysiotherapie Core Active Amsterdam helpen je om inzicht te krijgen in de specifieke klachten die jij als ex-corona patiënt ervaart.

De mogelijke klachten kunnen verschillen per persoon. Daarnaast begeleidt de fysio- en/of ergotherapeut bij de veilige en verantwoorde wederopbouw van dagelijkse activiteiten.

Hier staan een aantal aandachtspunten centraal waaronder het juist verdelen van energie en het mijden van overbelasting. Op deze manier zorgt de fysio- en/of ergotherapeut ervoor dat er op een juiste en verantwoordelijke manier wordt gewerkt aan herstel.

Wie heeft er recht op fysio- en/of ergotherapie na Corona?

In principe komen alle ex-corona patiënten die dusdanig erg ziek zijn geweest na besmetting en dit is vastgesteld door huisarts of medisch specialist in aanmerking voor fysio- en/of ergotherapie na besmetting. Deze post-corona zorg is namelijk uitsluitend bedoeld voor patiënten die langdurig klachten blijven houden zoals benauwdheid en vermoeidheid.

Wat wordt er vergoed?

Door de uitbreiding van het basispakket krijgen ex-corona patiënten tot 31 augustus 2021, gedurende een periode van 6 maanden paramedische zorg vergoed. Hier valt onder:

  • Ergotherapie: Maximaal 8 behandeluren (bovenop de bestaande 10 uur in het basispakket).
  • Fysiotherapie: Maximaal 50 behandelingen.

Echter, het eigen risico wordt voor deze behandeling aangesproken. Deze bedraagt in 2021 nog steeds €385.

Mocht het nodig zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat een medisch specialist deze periode van paramedische zorg eenmaal met 6 maanden kan verlengen.

Fysiotherapie Core Active Amsterdam raadt ex-corona patiënten echter altijd aan om voorafgaand aan het maken van een afspraak even te bellen met jouw zorgverzekeraar ter verificatie van de bovenstaande informatie.


Maak een afspraak